27 Μαρ 2015
0 σχόλια

Στον Αλέξη Τσίπρα το θέμα των σκουπιδιών του Πύργου

Τρισέλιδη επιστολή στο πρωθυπουργικό γραφείο
Τρισέλιδη επιστολή στο πρωθυπουργικό γραφείο κατέθεσαν οι πέντε πρόεδροι των Επιστημονικών Συλλόγων της Ηλείας,

 βλέποντας πια ότι το θέμα των σκουπιδιών λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, εγκυμονώντας σοβαρότατους κινδύνους για τη δημόσια υγεία.


«Επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για ένα εξαιρετικής σοβαρότητας ζήτημα που απασχολεί την τοπική μας κοινωνία και το οποίο έχει λάβει διαστάσεις σοβαρής υγειονομικής κρίσης, η οποία αναμένεται να ενταθεί το επόμενο χρονικό διάστημα» αναφέρει στην έναρξη της η επιστολή βάζοντας αμέσως στο πνεύμα τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην επιστολή που υπογράφουν ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου-Ολυμπίας Νίκος Κατσαρός, ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηλείας Αλέκος Γαλανόπουλος, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλείας Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δημήτρης Δημητρουλόπουλος και ο πρόεδρος του παραρτήματος Πύργου του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Κανελλόπουλος,

 γίνεται αναλυτική αναφορά σε όλες τις διακυμάνσεις του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων τα τελευταία χρόνια, καυτηριάζοντας τους τρόπους με τους οποίους και η παρούσα αλλά και η προηγούμενη δημοτική αρχή επιχείρησαν να διαχειριστούν το ζήτημα, χαρακτηρίζοντας αναποτελεσματικές και ατελέσφορες τις προσπάθειες των αρμόδιων αρχών.

 Άλλωστε, αυτός είναι και ο λόγος που το «μπαλάκι» πέφτει τώρα στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο.

Υγεία, οικονομία, τουρισμός

Η επιχειρηματολογία των Συλλόγων βασίζεται σε τρεις κύριους άξονες με πρωταρχικό φυσικά το ζήτημα της δημόσιας υγείας. «Είναι προ των πυλών ακόμα και ο κίνδυνος εκδήλωσης επιδημιών, ο οποίος θα ενισχυθεί από την αύξηση της θερμοκρασίας το προσεχές διάστημα» αναφέρουν , κρούοντας έτσι τον κώδωνα του κινδύνου με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο.

Πέραν όμως της υγείας, όπως επισημαίνεται σοβαρές επιπτώσεις δημιουργούνται και στην ήδη «παγωμένη» τοπική οικονομία, αφού οι όγκοι των σκουπιδιών που έχουν καταλάβει τα πεζοδρόμια, δεν επιτρέπουν στο αγοραστικό κοινό να κάνει τη βόλτα του στην αγορά.

Τρίτος άξονας είναι ο τουρισμός, ένας κλάδος που ποντάρει σημαντικά για την οικονομική της ανάπτυξη η Ηλεία με το Κατάκολο και την Αρχαία Ολυμπία να αποτελούν το δίπολο της προσέλκυσης χιλιάδων τουριστών. Αναρωτιούνται όμως ποια θα είναι η εικόνα που θα σχηματίσουν όσοι επισκεφτούν την περιοχή μας το επόμενο διάστημα;

Οι Επιστημονικοί Σύλλογοι γνωρίζουν το βαρύ πρόγραμμα του Έλληνα Πρωθυπουργού, που έχει επικεντρωθεί στα μεγάλα προβλήματα της οικονομίας και της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους, του ζητούν όμως να παρέμβει άμεσα ώστε το θέμα επιτέλους να επιλυθεί.

Νομικές ενέργειες

Οι πρόεδροι των Συλλόγων απαντώντας σε σχετική ερώτηση δεν απέκλεισαν τις νομικές ενέργειες, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάθεσης μηνύσεων κατά παντός υπευθύνου.

 Τέλος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κληθείς να σχολιάσει την εντύπωση αδράνειας που δίνει στην κοινή γνώμη η δικαιοσύνη, άφησε να εννοηθεί πως από την Εισαγγελία έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες, χωρίς ωστόσο αυτές να έχουν κοινοποιηθεί με τυμπανοκρουσίες στην τοπική κοινωνία.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως άλλη μία προκαταρτική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, αναζητώντας την απόδοση ευθυνών, αν υπάρχουν και σε όποιους υπάρχουν.

Βασίλης Σφήνας - patrisnews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top