27 Μαρ 2015
One σχόλια

Έντονη κόντρα Μπαλιούκου - Κουσκουρή - Η διαμάχη φτάνει στα άκρα

Έντονη κόντρα Μπαλιούκου - Κουσκουρή
Άναψαν τα αίματα στη συνεδρίαση του ΔΣ Ανδρίτσαινας - Κρεστένων

Σε άλλη διάσταση βρίσκεται η κόντρα της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Κρεστένων.


 Η κόντρα επικεντρώνεται κυρίως ανάμεσα στο δήμαρχο Σάκη Μπαλιούκο και την επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Αθανασίας Κουσκουρή.

 Στην πρόσφατη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας τα πνεύματα οξύνθηκαν επικίνδυνα, ενώ η παράταξη της κυρίας Κουσκουρή αποχώρησε όταν σημειώθηκε ένταση στη συζήτηση του θέματος που αφορούσε τη χρηματοδότηση της Μαθητικής Εστίας Κρεστένων.

Επίθεση Μπαλιούκου σε Κουσκουρή

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε με επιστολή της προς το ΔΣ αλλά και στον τοπικό Τύπο, η κα Κουσκουρή, ο δήμαρχος προέβη σε μια ακραία προσβλητική και μειωτική φραστική επίθεση εναντίον της, χρησιμοποιώντας φράσεις όπως «ποια νομίζεις ότι είσαι – μια δημοτική σύμβουλος είσαι» και «να πας στην κουζίνα σου».

 Όπως δήλωσε η κα Κουσκουρή, «οι φράσεις αυτές δεν μειώνουν μόνο εμένα ως προσωπικότητα, αλλά θίγουν και τον ίδιο το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, προσβάλλοντας στο πρόσωπό του με τη συμπεριφορά αυτή, την ίδια την κοινωνία και τους συμπολίτες μας.

 Τέτοιες φράσεις ρατσιστικού περιεχομένου, σε δημόσια έκφραση ενώπιων του Δημοτικού Συμβουλίου προσβάλουν και υποβαθμίζουν το Δημοτικό Συμβούλιο ως θεσμό, φανερώνουν με κάθε καθαρότητα τις αναχρονιστικές αντιλήψεις του κ. Δημάρχου, υποτιμούν βάναυσα το ρόλο της γυναίκας, ως πολιτικό ον, ως επιστήμονα, ως εργαζόμενη ή μη, ως μητέρα και που στην συγκεκριμένη περίπτωση υποτιμούν και προσβάλλουν άμεσα, ιδιαίτερα τις γυναίκες δημοτικές συμβούλους του Δημοτικού μας Συμβουλίου ανεξάρτητα παρατάξεων.

 Τέτοιες συμπεριφορές φανερώνουν παρελθοντικές αντιλήψεις και αδυναμία να ανταποκριθεί στις σύγχρονες προκλήσεις ανάπτυξης του δήμου μας».

Μπαλιούκος: «Βρίζει τον Πρόεδρο και εμένα»

Στην απάντησή του ο κ. Μπαλιούκος τόνισε πως με τη συμπεριφορά της η κα Κουσκουρή έχει ξεπεράσει τα όρια καθώς όπως ανέφερε «θεωρεί ότι μπορεί να απασχολεί το σώμα πέραν των προβλεπομένων διαδικασιών κατά τη δική της επιθυμία.

 Χαρακτηρίζει, υβρίζει Πρόεδρο, Δήμαρχο, εναντιώνεται σε Δημοτικούς Συμβούλους όταν δεν συμμερίζονται τις απόψεις της για ζητήματα ήσσονος σημασίας τα οποία αγγίζουν τα όρια του υπολογισμού και της πολιτικής ιδιοτέλειας.

 Με παραδείγματα ο κ. Μπαλιούκος τόνισε πως προωθεί θέματα που αφορούν ψηφοφόρους της ή υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. Μια από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις που περιγράφει ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων είναι η «απαίτηση της κυρίας Κουσκουρή , να διατεθεί ισόγειος δημοτικός χώρος

 που στεγάζεται Βιβλιοθήκη με σημαντικά βιβλία σε μεγάλη Τοπική Κοινότητα, σε Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση στην οποία μετέχει μόνο η μητέρα, ο γιός και η αρραβωνιαστικιά του γιού που στις περασμένες δημοτικές εκλογές, στις οποίες έχασε η κυρία σύμβουλος με περίπου 1.100 ψήφους ήταν υποψήφιος σύμβουλός της.

 Η παραχώρηση ζητείται για να στεγαστεί το κατάστημα που προσφάτως έκλεισε, η αρραβωνιαστικιά του υποψηφίου της.

 Δεν λαμβάνω υπόψη ότι το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας έχει αρνητική άποψη για την παραχώρηση γιατί είναι ο μόνος χώρος που εξυπηρετεί τους φορείς της μεγάλης αυτής Κοινότητας. Απλά αισθάνομαι ευτυχής που δεν έχει κρεοπωλείο, παντοπωλείο ή ταβέρνα».

Στο επίμαχο θέμα της Μαθητικής Εστίας Κρεστένων, ο κ. Μπαλιούκος είπε πως «το αποκορύφωμα ήταν η πρόταση να δημιουργηθεί οργανική μονάδα στην Μαθητική Εστία με όλους τους εργαζόμενους που υποδεχτήκαμε από το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας όταν οι εργαζόμενοι αυτοί βρέθηκαν στο δρόμο και τους παραλάβαμε για να μην χάσουν τις δουλειές τους.

 Όλοι λοιπόν, σύμφωνα με την άποψη της κυρίας Συμβούλου, να αποτελέσουν διεύθυνση παρακαλώ στον Οργανισμό του Δήμου μας για να εξυπηρετούν το 2012, 4 ή 5 επισκέψεις!!!... από Σεπτέμβριο έως Ιούλιο, το 2013, 37 επισκέψεις επίσης από Σεπτέμβριο έως Ιούλιο και το 2014, 27 επισκέψεις για το ίδιο διάστημα.

 Η ουσία όμως είναι ότι, η επιχειρηματολογία για τη δημιουργία οργανικής μονάδας και μάλιστα σε επίπεδο διεύθυνσης, δημιουργεί τις προϋποθέσεις να γίνει διευθύντρια η μητέρα υποψήφιας της κυρίας Συμβούλου.

Αυτή λοιπόν είναι η παράταξη της κυρίας συμβούλου που διεκδικούσε να αλλάξει το Δήμο στις πρόσφατες Δημοτικές εκλογές που έχασε με περίπου 1.100 ψήφους!!!» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλιούκος.

Του Γιάννη Σπυρούνη
Πηγή: ilialive.gr

1 σχόλια:

  1. ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΜΠΑΛΙΟΥΚΟ , ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΨΥΧΡΕΜΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΗ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΛΗΣΕΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΣ, ΟΙ ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ..... Η ΚΥΡΙΑ ΚΟΥΣΚΟΥΡΗ ΑΠ,ΟΤΙ ΓΝΩΡΗΖΩ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΗ ΕΦ, ΟΛΛΟΙΣ ΤΗΣ ΥΛΙΣ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΩ ΤΗΣ , ΓΙ,ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΤΟ ΠΟΛΗΤΡΑΒΑΤΕ ΤΟ ΣΧΟΙΝΗ :

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Toggle Footer
Top