16 Μαρ 2015
0 σχόλια

Πύργος: Οργή λαού για τα σκουπίδια - "Ογκώδης πορεία μαθητών" είπε ο Λιατσής

Πύργος: Οργή λαού για τα σκουπίδια
Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, και πραγματοποίησαν πορεία για το θέμα των σκουπιδιών στον Πύργο.

Μικροί και μεγάλοι, μέλη συλλόγων, μαθητές και εκπαιδευτικοί, απλοί πολίτες, συμμετείχαν σε μια από τις πιο μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις τα τελευταία χρόνια στην πρωτεύουσα της Ηλείας.


Η πορεία προχώρησε μέσω της οδού Μανωλοπούλου προς την οδό Πατρών και μέσω της οδού 28ης Οκτωβρίου κατευθύνθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο, όπου αντιπροσωπία επέδωσε ψήφισμα στην Εισαγγελέα Ηλείας.

Στη συνέχεια μέσω της οδού Λετρίνων η πορεία έφτασε στην κεντρική πλατεία της πόλης και ο κόσμος απλώθηκε μπροστά από το δημαρχείο της πόλης. Εκεί με συνθήματα ζητούσαν την παραίτηση του δημάρχου και να μαζευτούν άμεσα τα σκουπίδια.

Αντιπροσωπία επέδωσε ψήφισμα και στο δήμαρχο Γαβρίλη Λιατσή και ο ίδιος στη συνέχεια σε δηλώσεις του, ανέφερε πως καλώς έκαναν οι κάτοικοι και διαμαρτυρήθηκαν για το θέμα, όμως πίστευε πως η πόλη θα ξεσηκωνόταν, θα έκλειναν τα μαγαζιά, θα ακολουθούσαν οι έμποροι, οι νοικοκυρές, οι πάντες και χαρακτήρισε την κινητοποίηση μια ογκώδη πορεία μαθητών...

Παράλληλα ζήτησε απο τους φορείς της πόλης και από αυτούς που όπως είπε θέλουν πραγματικά να βοηθήσουν, να κινηθούν προς την κατεύθυνση να πείσουν τους αντίστοιχους φορείς των όμορων νομών να ασκήσουν πιέσεις για να δεχθούν οι γειτονικοί ΧΥΤΑ περισσότερα σκουπίδια...

Φορείς όπως ο Ιατρικός και ο Δικηγορικός Σύλλογος όπως ανέφερε, ενώ συμπλήρωσε πως προχωρούν οι διαδικασίες και όπως η πόλη ήταν χωρίς σκουπίδια τα Χριστούγεννα (!!!) θα είναι χωρίς σκουπίδια και στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου και το Πάσχα.

Πηγή: ilialive.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top