27 Μαρ 2015
0 σχόλια

Ηλεία: Λήψη μέτρων πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου

Λήψη μέτρων πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου
Συνεδρίασε χθες το Συντονιστικό Όργανο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας

Την ανάγκη λήψης μέτρων προκειμένου η Ηλεία να μην ζήσει αντίστοιχες μέρες με εκείνες του 2007, εξέφρασαν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Συντονιστικού Περιφερειακού Οργάνου που έγινε στον Πύργο, οι εκπρόσωποι φορέων.


 Στην συνεδρίαση που έγινε μερικές εβδομάδες πριν την έναρξη της Αντιπυρικής Περιόδου τονίστηκε η ανάγκη καθαρισμού από τους δήμους πέριξ των οικισμών αλλά και κοντά σε δασικές εκτάσεις ενώ επισημάνθηκε η αναγκαιότητα συντονισμού όλων των δυνάμεων, Δήμων, Πολιτικής Προστασίας, Πυροσβεστικής, Αστυνομίας κ.α. προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπιστεί έγκαιρα όποιο συμβάν μπορεί να προκύψει.

 Ο αναπληρωτής διευθυντής της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Νίκος Γυφτάκης επισήμανε την ανάγκη οι δήμοι να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα ενώ τόνισε ότι σε περίπτωση εκκένωσης οικισμών το γενικό πρόσταγμα το έχουν οι Δήμαρχοι,

 ωστόσο θα πρέπει να έχουν εξασφαλίσει σημείο συγκέντρωσης αλλά και τρόπο διαφυγής ενώ θα πρέπει να διαθέτουν τουλάχιστον από μία υδροφόρα η οποία θα είναι στην διάθεση των δυνάμεων πυρόσβεσης αλλά και από ένα χωματουργικό μηχάνημα προκειμένου να μπορούν να γίνουν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις.

Στην συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου παρευρέθη και ο Υποστράγηγος του Πυροσβεστικού Σώματος Νίκος Νικολακόπουλος ο οποίος θέλησε να θυμίσει σε όλους τις τραγικές στιγμές του 2007 ενώ υπογράμμισε ότι για μία ακόμα φορά η άμεση αντιμετώπιση καταστάσεων –συμβάντων υπογραμμίζοντας

«Πρέπει να λάβετε τα μέτρα σας καθώς πίσω από την πλάτη μας υπάρχει ο Εισαγγελέας» ενώ επισήμανε ότι μεγάλο πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν οι δήμοι που έχουν σκουπίδια κοντά σε δασικές εκτάσεις αλλά και περιμετρικά οικισμών ενώ τόνισε ότι επειδή γνωρίζει πολύ καλά τις ιδιαιτερότητες της Ηλείας σε όποιο συμβάν και αν προκύψει θα είναι και ο ίδιος παρόν.

 Παράλληλα ο Ν. Νικολακόπουλος αναφέρθηκε και στην Πανευρωπαϊκή άσκηση που θα γίνει στην Ολυμπία τον Μάη συνολικής διάρκειας 20 ωρών όπου εκεί θα απαντηθούν και ερωτήματα γιατί κάηκε η Ηλεία αλλά κυρίως η Ολυμπία ενώ θα υπάρχουν παρατηρητές από επτά χώρες.

Άννα Αγγελίδου - protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top