24 Μαρ 2015
0 σχόλια

Έφη Σαλτάρη: Ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας για την έλλειψη ασθενοφόρου στην Ανδρίτσαινα

Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας

Η Βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη επικοινώνησε με το Υπουργείο Υγείας σχετικά με το θέμα της στελέχωσης με ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Ανδρίτσαινας.

 Η ενημέρωση αυτή ζητήθηκε από τη Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ καθώς είχε καταθέσει Ερώτηση γι’ αυτό το ζήτημα στις 26 Νοεμβρίου 2014 προς την προηγούμενη κυβέρνηση και δεν είχε λάβει καμία απολύτως απάντηση.


Το Υπουργείο Υγείας ενημέρωσε την Βουλευτή ότι υπήρχε χορήγηση ασθενοφόρου από Ίδρυμα, αλλά λόγω της διαθεσιμότητας των οδηγών προς το ΕΚΑΒ ανακλήθηκε η παραχώρηση και πήγε στον τομέα Πύργου των ΕΚΑΒ όπου και παραμένει λόγω της έλλειψης διασώστη στην Κρέστενα.

Επίσης, ο δήμος Ανδρίτσαινας έχει ιδιόκτητο επανδρωμένο σύγχρονο ασθενοφόρο το οποίο μένει παροπλισμένο, επειδή δεν έχει τοποθετηθεί το απαιτούμενο προσωπικό για να τεθεί σε λειτουργία.

Το Υπουργείο δεσμεύτηκε ότι το θέμα της έλλειψης διασωστών θα αντιμετωπιστεί κεντρικά για όλη τη χώρα. Υπάρχει ήδη μία προκήρυξη για 200 διασώστες.

 Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει επόμενη προκήρυξη όπου θα ενταχθούν τα αιτήματα που έχουν καταγραφεί σε πανελλαδική κλίμακα για διασώστες στα ΕΚΑΒ και επομένως θα καταρτιστεί ο αντίστοιχος κατάλογος.

Η Βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι από τις προηγούμενες μνημονιακές πολιτικές που οδήγησαν στην τεράστια υποστελέχωση των δομών Υγείας όλης της χώρας καταγράφεται και το τραγικό γεγονός να μένει αναξιοποίητος και να μην τίθεται στην υπηρεσία των πολιτών σύγχρονος υγειονομικός εξοπλισμός.

 Εν ολίγοις, να μην μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για την υγεία μας ακόμη και τα μέσα που έχουμε ως κράτος και οι πολίτες να υποφέρουν με αποτέλεσμα να εντάσσεται στην ανθρωπιστική κρίση και η υγειονομική.

Η νέα ελληνική κυβέρνηση προχωρώντας στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για την επιστροφή στην απαραίτητη κανονικότητα της λειτουργίας του κράτους-πρόνοιας προτίθεται και να καταγράψει όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν, αλλά κυρίως να καλύψει το ταχύτερο δυνατόν όλες τις απόλυτα άμεσες ανάγκες που υπάρχουν στον ευαίσθητο τομέα της υγείας των πολιτών.

Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη
Βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top