16 Μαρ 2015
0 σχόλια

Welt: Στα αζήτητα 800 ελληνικά δισ. στην Ελβετία

Στα αζήτητα 800 ελληνικά δισ. στην Ελβετία
Στην αποκάλυψη πως εδώ και έναν χρόνο δεν έχει γίνει απολύτως καμία κίνηση από την Ελλάδα προκειμένου να ελεγχθούν και να φορολογηθούν τα χρήματα των πλούσιων Ελλήνων που βρίσκονται σε ελβετικούς λογαριασμούς

 - τα οποία υπολογίζονται σε 800 δισ. ευρώ - προβαίνει η Welt.


Σύμφωνα με το γερμανικό δημοσίευμα, η τελευταία φορά που ανακινήθηκε το θέμα - όχι από ελληνικής πλευράς - ήταν τον Φεβρουάριο του 2014 - όταν οι αρχές της Ελβετίας, προσφέρθηκαν να δώσουν πληροφορίες για τους λογαριασμούς.

Η Welt αναφέρει ότι σύμφωνα με τις δικές της πληροφορίες, ούτε τώρα το υπουργείο Οικονομικών υπό τον Γιάννη Βαρουφάκη, ούτε οι προκάτοχοί του, έχουν απευθύνει κάποιο αίτημα στις ελβετικές αρχές.

Σημειώνεται πως οι καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία φτάνουν τα 800 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα τουλάχιστον με στοιχεία που είχαν δει το φως της δημοσιότητας στο τέλος του 2013.

Έτσι, μη αξιοποιώντας οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα την ελβετική βοήθεια, προκάλεσαν σημαντική απώλεια εσόδων στο δημόσιο ταμείο.

  Αντίθετα, οι περισσότερες άλλες χώρες της ΕΕ, κυνηγούν τις "μαύρες" καταθέσεις στην Ελβετία και υποχρεώνουν επίσης τις τράπεζες να πληρώσουν, αναφέρει επίσης το άρθρο.

Με πληροφορίες απο το: nooz.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top