1 Απρ 2015
0 σχόλια

Συμβολική κατάληψη αύριο στο Νοσοκομείο Πύργου

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου
Δυναμικές κινητοποιήσεις από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρά το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου, πραγματοποιώντας συμβολική κατάληψη στο Νοσοκομείο του Πύργου, αύριο  Πέμπτη στις 8 το πρωί, το αποκλείοντας τα ταμεία των Εξωτερικών Ιατρείων.


Βασικό αίτημά τους η δημόσια και δωρεάν υγεία,  η στελέχωση του Νοσοκομείου του Πύργου  με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και μια σειρά άλλων θεμάτων που αφορούν γενικότερα την υγεία, μεταξύ αυτών και η κατάργηση του 5ευρω  εισιτηρίου των εξωτερικών ιατρείων.

 Για το θέμα της αυριανής κινητοποίησης, συνέντευξη τύπου παραχώρησαν χθες ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Παναγιώτης Γιάνναρος και τα μέλη του Δ.Σ Χρήστος Τσαγκάρης  και Γιώργος Πικέας που απηύθυναν κάλεσμα στους συναδέλφους τους συνταξιούχους όλων των ταμείων και όχι μόνο του ΙΚΑ , στους εργαζόμενους και τους απλούς πολίτες, να συμμετάσχουν στην αυριανή κινητοποίηση στο Νοσοκομείο του Πύργου.

Ο κ. Π. Γιάνναρος επισήμανε κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ότι η αυριανή κινητοποίηση πραγματοποιείται αφενός στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων που θα γίνουν σε όλη την Ελλάδα από τους συνταξιούχους για να φρενάρουν την συνεχιζόμενη πολιτική λιτότητας της κυβέρνησης που βαδίζει τα χνάρια της προηγούμενης και επειδή φοβούνται ότι θα ληφθούν νέα αντιλαϊκά μέτρα με νέες περικοπές συντάξεων και επικουρικών τις οποίες οι συνταξιούχοι όταν ήταν ενεργά εργαζόμενοι αλλά και σήμερα, πλήρωσαν και πληρώνουν αδρά.

 Αφετέρου ο κ. Γιάνναρος επισημαίνει ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Νοσοκομείο Πύργου με την υποστελέχωσή του, καθιστά έως και αδύνατη τη λειτουργία του Νοσοκομείου . Όπως ανέφερε, προχθές είχαν συνάντηση με την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Πύργου για να ενημερωθούν για την υπάρχουσα κατάσταση που δυστυχώς είναι τραγική. «

Όπως μας ενημέρωσαν οι ίδιοι οι γιατροί που μας έφεραν ορισμένα παραδείγματα για τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Πύργου έχει  7 οργανικές θέσεις και αυτή τη στιγμή διαθέτει μόνο 2 γιατρούς και κοντεύει να κλείσει δηλώνοντας αδυναμία λειτουργίας, ενώ η Καρδιολογική με 6 οργανικές θέσεις έχει μόνο 3 καρδιολόγους.

 Όπως μας είπαν υπάρχουν φορές που ένας γιατρός  μπορεί να εφημερεύει συνεχώς ακόμα και 48 ώρες, με ότι αυτό συνεπάγεται σε προσωπική ανθρώπινη εξάντληση  που είναι φυσικό να επηρεάζει την απόδοσή του. Η κατάσταση λοιπόν στο Νοσοκομείο Πύργου δεν είναι απλώς οριακή, έχει ξεπεράσει εντελώς τα όρια και αν δεν στελεχωθεί με το απαιτούμενο προσωπικό, η δημόσια υγεία θα βρίσκεται σε κίνδυνο.

 Επίσης στο Νοσοκομείο υπάρχει έλλειψη των απαραίτητων νοσοκομειακών και φαρμακευτικών υλικών και πολλές φορές οι συγγενείς αναγκάζονται να αγοράζουν ακόμα και τις γάζες για τις αλλαγές. Η κατάσταση με λίγα λόγια είναι τραγική, οι πολίτες δικαιούνται και απαιτούν δημόσια δωρεάν υγεία και αξιοπρεπή νοσηλεία, την οποία πληρώνουμε χρόνια.»

Παράλληλα ο κ. Γιάνναρος, επισήμανε ότι θα πρέπει να καταργηθεί το χαράτσι του 5εύρου στα ταμεία των Εξωτερικών Ιατρείων των Νοσοκομείων, το 1 ευρώ για την συνταγογράφηση, το 25ευρω για τα νοσήλια, το 10ευρώ για τις επισκέψεις σε εξωτερικούς γιατρούς και άλλα τα οποία θα αναλύσουν στην ομιλία τους στην αυριανή κινητοποίηση στο Νοσοκομείο του Πύργου.

Ελένη Παπαδοπούλου
Πηγή: eproini.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top