29 Απρ 2015
0 σχόλια

Δήμος Ζαχάρως-Φιγαλείας: Επιστροφή στις… αλάνες!

Επιστροφή στις… αλάνες
Σύνταξη μελέτης από τη δημοτική αρχή για την αναβάθμισή τους

Κλειστές εξακολουθούν να παραμένουν οι περισσότερες παιδικές χαρές στο δήμο Ζαχάρως-Φιγαλείας, λόγω της ακαταλληλότητας που παρουσιάζουν οι εγκαταστάσεις τους.


 Το γεγονός αυτό προκαλεί διαμαρτυρίες εκ μέρους γονέων της περιοχής, εξαιτίας της αδυναμίας που υπάρχει για να παίζουν τα παιδιά τους σε οργανωμένους και ασφαλείς χώρους.

Σύμφωνα με τους αρμοδίους του δήμου Ζαχάρως-Φιγαλείας, αυτή τη στιγμή περίπου το 70% των παιδικών χαρών έχουν λουκέτο, στα πλαίσια των πανελλαδικών ελέγχων και της πιστοποίησης των χώρων όπου φιλοξενούνται τα παιδιά, μετά και το δυστύχημα που είχε γίνει πριν από ένα χρόνο περίπου σε λούνα παρκ, εγκατεστημένο παράνομα, στο δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως στην πόλη της Ζαχάρως από τις 6 παιδικές χαρές λειτουργεί μόνο η μία, πράγμα που αναγκάζει τα παιδιά να παίζουν σε αλάνες και ακάλυπτους χώρους της περιοχής...

Την προηγούμενη εβδομάδα έκλεισε η παιδική χαρά που υπάρχει στο Γιαννιτσοχώρι, ενώ στα πρόθυρα για «λουκέτο» είναι και αντίστοιχη στη Νέα Φιγαλεία, η οποία αυτή τη στιγμή υπολειτουργεί.

Μελέτες αναμόρφωσης

Εξάλλου σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων του παραπάνω δήμου κ. Γιώργο Τριγάζη, σχετικά με την αναμόρφωση των παιδικών χαρών έχουν ήδη ανατεθεί μελέτες για την αναμόρφωσή τους και συγκεκριμένα την τοποθέτηση τάπητα, την αντικατάσταση των σιδερένιων υλικών με πλαστικά και γενικά την τήρηση όλων των προβλεπόμενων κανόνων ασφαλείας.

«Πράγματι διατυπώνονται διαμαρτυρίες από τους γονείς για το κλείσιμο των παιδικών χαρών, αλλά οι περισσότεροι συμμερίζονται το γεγονός πως θα πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε τα παιδιά τους να παίζουν με ασφάλεια» διευκρίνισε στην «ΠΡΩΤΗ» ο κ. Τριγάζης.

Ο ίδιος επισκέφτηκε την παιδική χαρά στο Γιαννιτσοχώρι όπου συναντήθηκε με γονείς και παιδιά, επισημαίνοντας πως θα γίνουν άμεσα οι ενέργειες για την αναβάθμιση της λειτουργίας των εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν εκ μέρους της Δ.Α., οι παιδικές χαρές του δήμου αναμένεται να επαναλειτουργήσουν σε διάστημα τριών μηνών περίπου.

Κώστας Αντωνόπουλος - protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top