13 Μαΐ 2015
0 σχόλια

Έρμαιο των παρανόμων η περιοχή της Ανδρίτσαινας

Ανδρίτσαινα
Έντονα φημολογείται το τελευταίο διάστημα η οριστική κατάργηση του Α.Τ. Ανδρίτσαινας, στο πλαίσιο της επικείμενης αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών και στην ύπαιθρο.

 Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει έντονο αίσθημα ανασφάλειας αλλά και αναστάτωση στην ευρύτερη περιοχή, η οποία μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, θα καταστεί έρμαιο κάθε λογής παράνομων πράξεων.


Το κλείσιμο του Αστυνομικού Τμήματος Ανδρίτσαινας είχε έλθει στο προσκήνιο και πριν από λίγα χρόνια, προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις στην ορεινή περιοχή για την πιθανή απώλεια μιας ακόμη νευραλγικής υπηρεσίας, που όμως έχει να κάνει με την ασφάλεια των πολιτών...

Το συγκεκριμένο ζήτημα ωστόσο έρχεται εκ νέου στο προσκήνιο, με αφορμή το σχέδιο για την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ. που προετοιμάζει η κυβέρνηση, γεγονός που έχει προκαλέσει τεράστια ανησυχία στους τοπικούς φορείς αλλά και τους κατοίκους, οι οποίοι επί σειρά ετών βλέπουν τη συνεχή αποδυνάμωση του Α.Τ. Ανδριτσαίνης.

Όμως παρά τη διαρκή μείωση του προσωπικού, δεν παύει η παρουσία της Αστυνομίας να λειτουργεί κατασταλτικά για την παρανομία τόσο στην ιστορική πρωτεύουσα του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, όσο και στα 35 χωριά σε Ηλεία και Μεσσηνία, που έχει την ευθύνη το εν λόγω Α.Τ.

Στόχοι...

Πέρα από την παρουσία πολλών ηλικιωμένων κατοίκων που συχνά βρίσκονται στο «στόχαστρο» αδίστακτων κακοποιών, υπάρχουν και σημεία με πολιτιστικούς «θησαυρούς» (Ναός Επικούρειου, Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας, Λαογραφικό Μουσείο κλπ.) που χρήζουν περαιτέρω προστασίας και αυτό δεν μπορεί ν αγίνει αν υπάρξει πλήρης αποδυνάμωσης της ασφάλειας στην περιοχή.

Έντονες είναι ακόμη σε πολλούς, οι μνήμες από την κλοπή που σημειώθηκε αρκετά χρόνια πριν στην ιστορική βιβλιοθήκη της περιοχής.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το αμέσως επόμενο Α.Τ., αυτό των Κρεστένων, βρίσκεται σε απόσταση 45 χιλιομέτρων από την Ανδρίτσαινα, ενώ τα πιο ορεινά χωριά της περιοχής απέχουν ακόμη και 100 χιλιόμετρα από τον Πύργο!

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και από την πλευρά της Αρκαδίας (Μεγαλόπολη) καθώς και της Μεσσηνίας (Οιχαλία), όπου οι αποστάσεις είναι μεγάλες για να υπάρξει αστυνόμευση!

Σύμφωνα με φορείς της περιοχής, το πρόβλημα της διαρκούς αποδυνάμωσης του Αστυνομικού Τμήματος εντάθηκε μετά τη ματαίωση των φυλακών Ανδρίτσαινας αν και ρίχτηκαν δις δραχμές στο μέρος για το συγκεκριμένο σκοπό.

Μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις στη συνέχεια υπήρξαν σημαντικές παρανομίες , οι οποίες θα είχαν αποφευχθεί εφόσον είχε ενισχυθεί η αστυνόμευση στην ευρύτερη περιοχή...

Τα παραπάνω , σε συνδυασμό με την συνεχή απομάκρυνση των περισσότερων υπηρεσιών, έχουν προκαλέσει την αγανάκτηση των κατοίκων που ζητούν όχι μόνο να μην καταργηθεί το Α.Τ. Ανδρίτσαινας, αλλά αντίθετα να ενισχυθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ

Κώστας Αντωνόπουλος
Πηγή: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top