29 Ιουλ 2015
0 σχόλια

Ζαχάρω: Το ασθενοφόρο ξέμεινε από καύσιμα!

Ζαχάρω
Αναστάτωση αλλά και αναβρασμός επικρατεί στην περιοχή της Ζαχάρως λόγω της υπολειτουργίας του Κέντρου Υγείας,

 που είχε σαν αποτέλεσμα να κινδυνέψει άμεσα προχθές η ζωή του προέδρου της τοπικής κοινότητας του Αγίου Ηλία, ο οποίος έπρεπε να μεταφερθεί εσπευσμένα σε νοσοκομείο, αλλά το ασθενοφόρο ξέμεινε από καύσιμα!


Το συγκεκριμένο περιστατικό ήλθε να προστεθεί σε μια σειρά από άλλα συμβάντα τα οποία από καθαρή τύχη δεν είχαν τραγική κατάληξη, αφού το Κ.Υ. δεν έχει πλέον ούτε τα στοιχειώδη μέσα για να καλύψει τις τεράστιες ανάγκες, που υπάρχουν ειδικά αυτή την περίοδο στην ευρύτερη περιοχή.

Ο πρόεδρος του Άγιου Ηλία τραυματίστηκε σοβαρά με δίκυκλο εντός της Ζαχάρως και μετά τη μεταφορά του στο Κέντρο Υγείας κρίθηκε αναγκαία η άμεση διακομιδή του σε νοσοκομείο με το ασθενοφόρο, το οποίο καλύπτει και τις ανάγκες του νοσηλευτικού ιδρύματος Πύργου.

Ωστόσο λίγη ώρα αργότερα διαπιστώθηκε ότι το ασθενοφόρο δεν είχε ...καύσιμα, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ένας αγώνας δρόμου από τους παριστάμενους αρμοδίους αλλά και τοπικούς φορείς, προκειμένου να εφοδιαστεί το όχημα κάτι που έγινε τελικά και ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Καλαμάτας, όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Αγανάκτηση

Το συγκεκριμένο σοβαρό συμβάν δεν άργησε να γίνει γνωστό στη Ζαχάρω αλλά και στη γύρω περιοχή, όπου σύμφωνα με πληροφορίες της «ΠΡΩΤΗΣ» προχθές το βράδυ επικράτησε αγανάκτηση για την κατάσταση του Κ.Υ., το οποίο λειτουργεί περίπου τις μισές ημέρες της εβδομάδας!

Πρόσφατα άλλος εκπρόσωπος της Τ.Α. στο δήμο Ζαχάρως –Φιγαλείας και ειδικότερα Δημοτικός Σύμβουλος, παραλίγο να χάσει τη ζωή του έπειτα από τσίμπημα σφήκας , αφού μεταφερόμενος στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, έχασε τις αισθήσεις του στο ύψος του Καλού Νερού.

Καθημερινά εξάλλου λόγω και της αυξημένης τουριστικής κίνησης που υπάρχει αυτή την εποχή στη Ζαχάρω, σημειώνονται πολλά περιστατικά τα οποία χρήζουν άμεσης ιατρικής αντιμετώπισης, αλλά το ΚΥ δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί στις μεγάλες υποχρεώσεις του.

Ωστόσο, σύμφωνα με τοπικούς φορείς και κατοίκους, η εν λόγω μονάδα υγείας αντιμετωπίζει μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, καύσιμα και αναλώσιμα υλικά, που καθιστούν πολύ δύσκολη τη λειτουργία του.

Έγγραφο της ΥΠΕ για παρατυπίες στα καύσιμα!

Στο μεταξύ από την πλευρά της η διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου-Ιονίων Νήσων-Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, σχετικά με τα καύσιμα των ασθενοφόρων επισημαίνει με έγγραφό της ότι έχουν διαπιστωθεί περιπτώσεις όπου μονάδες:

-προμηθεύονται καύσιμα για τα ασθενοφόρα των ΚΥ χωρίς προηγουμένως να έχουν κάνει αίτημα στην υπηρεσία που να συνοδεύεται από προσφορά πρατηρίου.

- στέλνουν το σχετικό αίτημα και προσφορά σε μεταγενέστερο χρόνο, δηλαδή π.χ. τον μήνα Ιούλιο για το μήνα Ιούνιο...

Ωστόσο οι πιθανές παρατυπίες γύρω από τη διαδικασία προμήθειας των καυσίμων, δεν δικαιολογούν το απαράδεκτο φαινόμενο της έλλειψης καυσίμων από τα ασθενοφόρα, πράγμα που εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για τη ζωή των ασθενών.

Κώστας Αντωνόπουλος - protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top