26 Ιουλ 2015
0 σχόλια

Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για το θάνατο του Παναγιώτη Μακρή

Παναγιώτης Μακρής
Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, με μεγάλη θλίψη, αποχαιρετά τον παλαίμαχο αγωνιστή κομμουνιστή, Παναγιώτη Μακρή, που έφυγε σήμερα (26/07/2015), πλήρης ημερών, από τη ζωή, εκφράζοντας ταυτόχρονα τα πιο θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους, στους συντρόφους και συναγωνιστές του.

Η κηδεία του θα είναι πολιτική και θα γίνει την Τρίτη 28 Ιουλίου στις 7.00 μ.μ. από το Νεκροταφείο Καισαριανής.


Ο Παναγιώτης Μακρής γεννήθηκε το 1917 στους Σχίνους (Μπισχίνι) Ολυμπίας, καταγόταν από πολυμελή αγροτική οικογένεια, η οποία κατά τη διάρκεια της Εαμικής Αντίστασης είχε ενεργό δράση.

Το 1935 τελείωσε το Γυμνάσιο Κρέσταινας Ολυμπίας.

 Από μαθητής ακόμη συνδέθηκε με το κίνημα και το 1935 γίνεται μέλος της ΟΚΝΕ και ξεκινάει να δουλεύει κομματικά στην περιοχή της Ζαχάρως.

 Το 1937 παίρνει μέρος στη Συνδιάσκεψη της Κομμουνιστικής Νεολαίας (ΟΚΝΕ) των Νομών Μεσσηνίας, Αρκαδίας και Λακωνίας, με θέμα την αντιμετώπιση του φασισμού.

 Δουλεύει δραστήρια και πολύ σύντομα φτιάχνει τον πρώτο πυρήνα στην περιοχή. Την ίδια χρονιά ανεβαίνει στην Αθήνα, όπου εγκαθίσταται στην Καισαριανή, γίνεται μέλος του ΚΚΕ και γράφεται στη Νυχτερινή Σχολή Ασυρματιστών στον Πειραϊκό Σύνδεσμο.

Λίγο πριν την κήρυξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου, ο Παναγιώτης Μακρής, με προτροπή της οργάνωσης, μετά από διαγωνισμό εισάγεται στη σχολή ασυρματιστών της αεροπορίας.

 Στη σχολή ανέπτυξε πρωτοπόρα δράση και σύντομα δημιουργήθηκε ευρύς κύκλος αεροπόρων ενάντια στο φασισμό με μεγάλη προσφορά στον πόλεμο ενάντια στους κατακτητές και την εαμική αντίσταση του λαού.

Διάβασε περισσότερα στο: newsbomb.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top