14 Αυγ 2015
0 σχόλια

15 Αύγουστος στην Ηλεία: Πανηγύρια, παραδοσιακά γλέντια και κέφι μέχρι πρωίας

15 Αύγουστος στην Ηλεία, Πανηγύρια, παραδοσιακά γλέντια και κέφι
Οι πολιτιστικοί Σύλλογοι της Ηλείας , που δίνουν πάντα το στίγμα τους με τα παραδοσιακά πανηγύρια τους κυρίως, για το τριήμερο  που ακολουθεί  και όχι μόνο διοργανώνουν πολλές εκδηλώσεις που αξίζει να τιμήσουμε.

Κλαρίνα, παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια, τα συστατικά στοιχεία του παραδοσιακού γλεντιού με το τσακιρ κέφι.


Οι επιλογές φέτος κάνουν την διαφορά ως προς την οργάνωση και την επιλογή στα  ντουέτα  των τραγουδοποιών και η μια εκδήλωση συναγωνίζεται την άλλη.

Εμείς σας προτείνουμε κι εσείς επιλέγετε που θέλετε να διασκεδάσετε παραδοσιακά.

•    Σήμερα , στην Σμέρνα  πραγματοποιείται , από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σμυρναίων «Θεοτόκος» , πανήγυρι στο οποίο θα τραγουδήσει  ο εξαίρετος Γ. Μπέκιος , Α. Φραγκούλης , Δ Μπέκιου , Π. Πλαστήρας και ο   Α. Μουγκοπέτρος,  από το γλέντι δεν θα λείπει η γουρνοπούλα σούβλας , αναψυκτικά , μπίρες και ποτά. Αξίζει να αναφερθεί πως η είσοδος είναι ελεύθερη και ο χώρος διατίθεται δωρεάν.

•    Στα Διάσελλα σήμερα ,  ο Δημήτρης Καρακώστας , η Ελένη Χαραμή και ο Γιάννης Σιεττός θα απογειώσουν την βραδιά σε ένα όμορφο και παραδοσιακό γλέντι που θα ακουστούν τραγούδια από  τις εξαίρετες φωνέςτης ορχήστρας  και τον ήχο του κλαρίνου τους .

•    Παραδοσιακό Λαϊκό Πανηγύρι, πραγματοποιείται στην Λιναριά  από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ο Άγιος Δημήτριος» το Σάββατο ,15 Αυγούστου , στην μουσική σκηνή θα πρωταγωνιστήσει η Μαρία Δημάκου και ο Παντελής Κεκάτος, που θα μας διασκεδάσουν με αγαπημένα λαϊκά τραγούδια. Από τον χώρο δεν θα λείπει η γουρνοπούλα , το σουβλάκι , η μπύρα και τα αναψυκτικά.

•    Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πνευματική Εστία» , στο Στρέφι ,  προσκαλεί όλους του ετεροδημότες και όλο το χωριό σε ένα λαϊκό  γλέντι που  θα κρατήσει συντροφιά μέχρι το πρωί με το κέφι και την ζωντάνια. Στον χώρο θα παρουσιαστούν χοροί οριεντάλ ενώ θα διατίθενται ακόμα φαγώσιμα προϊόντα εκ των οποίων ορισμένα από αυτά θα η  είναι  γουρνοπούλα και τα ποτά , αρίστης  ποιότητας. Η είσοδος θα  είναι 1 ευρώ.

•    Στο Σώστι θα πραγματοποιηθούν δύο άκρως λαϊκές μουσικές παραδσιακές βραδιές.

Συγκεκριμένα σήμερα στον χώρο θα φιλοξενηθεί η Χαρά Βέρρα με τιμή εισόδου 2,50 ευρώ , ενώ το Σάββατο 15 Αυγούστου συντροφιά θα μας κρατήσει η υπέροχη Αλέκα Φραγκούλη.

•    Την Πέμπτη στις 20 Αυγούστου και ώρα 21:30 ,  στο Α.Ο Αγίου Γεωργίου  θα πραγματοποιηθεί  μια Δημοτική βραδιά που θα ζωντανέψει με τα τραγούδια και την μοναδική του φωνή ο Γιώργος Βεσσιλάρης. Η είσοδος είναι 3 ευρώ.

•    Στον Ελαιώνα , σήμερα και αύριο Σάββατο θα  πραγματοποιηθεί  ένα αξέχαστο δημοτικό- λαϊκό  πανήγυρι το οποίο θα  ζωντανέψουν  ταλαντούχοι ερμηνευτές, ο όμορφος χώρος που  βρίσκεται στην καρδιά της φύσης και το φιλόξενο περιβάλλον συνθέτουν τα κύρια συστατικά για να γίνει η μοναδική και σίγουρα καλύτερη επιλογή για τις βραδιές διασκέδασής μας .

•    Στο προαύλιο χώρο του Δημοτικού σχολείου,  ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Αλφειούσας διοργανώνει σήμερα  μια λαϊκή βραδιά στην οποία θα πρωταγωνιστήσουν με τα τραγούδια τους εκλεκτοί τραγουδιστές  . Στόχος της βραδιάς είναι η οικονομική ενίσχυση του τοπικού Συλλόγου αλλά και η διασκέδαση μέχρι πρωίας που θα συνοδευτεί με γουρνοπούλα, πατάτες, ντοματοσαλάτα,, παγωτά για τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους φίλους   και πολλά άλλα δώρα που  θα απογειώσουν την βραδιά.

Στην ατζέντα μας και τα Φεστιβάλ

Το Φεστιβάλ Αρχαιας Ολυμπίας και Ήλιδας συνεχίζουν τις εκδηλώσεις τους Κυριακή και Δευτέρα με δύο συναυλίες.

•    Ο Δημήτρης Μπάσης και η Ραλία Χρηστίδου θα μας μαγέψουν με τα τραγούδια τους την Κυριακή στις 16 Αυγούστου στο Φεστιβάλ Ήλιδας, στο Τατάνειο Αμαλιάδας.

•    Με την εκπληκτική του φωνή θα μας  κρατήσει συντροφιά ο ταλαντούχος Κωστής Μαραβέγιας , την Δευτέρα 17 Αυγούστου , στο Θέατρο Δρούβα στην Αρχαία Ολυμπία

ΡεπορτάζΈφη Ραδαίου
ΠηγήΕφημερίδα «Πρωινή»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top