10 Αυγ 2015
0 σχόλια

«Black out» στην Παιδεία: Διπλό... χτύπημα στα σχολεία

«Black out» στην Παιδεία
Οι γονείς θα χρειαστεί να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη αν επικρατήσει το σενάριο επιβολής ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά σχολεία

- «Στον αέρα» η λειτουργία των ολοήμερων δημοτικών σχολείων


Αγχος και προβληματισμός κατακλύζει χιλιάδες γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία με τα σχέδια για επιβολή ΦΠΑ 23% σε όλες τις δομές της ιδιωτικής εκπαίδευσης, καθώς, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Εθνος», τα δίδακτρα αναμένεται να εκτοξευτούν στα ύψη.

Σύμφωνα με όσα καταγράφει το ρεπορτάζ οι γονείς θα χρειαστεί να βάλουν γερά το χέρι στην τσέπη, δίνοντας επιπλέον κατ' έτος 1.500 με 2.000 ευρώ.

«Ηδη ο ΦΠΑ 23% έχει περάσει στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης αλλά και ξένων γλωσσών, σύμφωνα με πληροφορίες όμως οι δανειστές ζητούν  μα υπαχθούν στον ίδιο συντελεστή ιδιωτικά κολέγια, σχολεία αλλά και ΙΕΚ», γράφει το δημοσίευμα και συνεχίζει αναφέροντας ότι μέλη του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων προειδοποιούν ότι με αυτό το καθεστώς θα αναγκαστούν πολλοί μαθητές να αλλάξουν σχολικό περιβάλλον και να φοιτήσουν στη δημόσια εκπαίδευση.

Επισημαίνεται δε, ότι τα δίδακτρα για τα ιδιωτικά σχολεία ξεκινούν  από τις 4.500 ευρώ το έτος και μπορεί να φτάσουν τις 10.000 με 12.000 ευρώ. Σε όλη τη χώρα λειτουργούν πάνω από 300 σχολεία.

Διάβασε περισσότερα στο: protothema.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top