8 Νοε 2015
0 σχόλια

Δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων: Εκτός Leader τα δημόσια έργα

Ανδρίτσαινα – Κρέστενα Εκτός Leader τα δημόσια έργα
Αιτία οι καθυστερήσεις και η μη παράταση του προγράμματος

Εκτός του προγράμματος Leader μένουν τα δημόσια έργα λόγω καθυστερήσεων αλλά και της μη παράτασης του προγράμματος από την Ε.Ε.


Ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και πρόεδρος της ΑΝ.ΟΛ. Σάκης Μπαλιούκος τόνισε ότι προβλήματα πέρα από τους δήμους που «έχασαν» έργα θα αντιμετωπίσουν και οι ιδιώτες επενδυτές.

Όπως είπε ο δήμαρχος «το Leader στην τελευταία πρόσκληση του Μαΐου δεν μπορεί να υλοποιηθεί για τα δημόσια έργα και πολύ φοβάμαι ότι θα αφήσει πίσω και πολλούς ιδιώτες επενδυτές οι οποίοι δεν είναι έτοιμοι στα δικαιολογητικά.

Υπήρξε μια αδικαιολόγητη καθυστέρηση από τις διαχειριστικές αρχές, προκειμένου να ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα για να είμαστε σε φάση υλοποίησης. Με δεδομένη και την άρνηση της ΕΕ να δώσει παρατάσεις σε αυτά τα προγράμματα, όλα αυτά τελειώνουν μέσα στο μήνα και όποιος πρόλαβε – πρόλαβε» σχολίασε ο κ. Μπαλιούκος.

Όπως είπε σε ότι αφορά τους ιδιώτες υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις και εφόσον καλύψουν το 20% της δαπάνης που έχουν προτείνει μπορούν να περάσουν την επένδυση ως γέφυρα στο επόμενο πρόγραμμα.

Οι δήμοι και οι φορείς του δημοσίου δεν προλαβαίνουν μετά τις τελευταίες εξελίξεις να κάνουν κάτι, καθώς απαιτείτο κατ ελάχιστον 60 ημέρες για τη διενέργεια των διαγωνισμών και έτσι βγαίνουν εκτός χρονοδιαγράμματος του προγράμματος.

Παράλληλα τόνισε ο κ. Μπαλιούκος πως το γεγονός ότι θα μειωθεί ο προϋπολογισμός για το επόμενο Leader που θα διαχειριστούν  οι αρμόδιοι φορείς και μια τέτοια εξέλιξη γεννά ερωτήματα.

Ένα από τα τελευταία έργα Leader που υλοποιείται αυτή την περίοδο στο δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων αφορά στη συνέχεια της μεγάλης ανάπλασης που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ σε τμήμα της άνω πόλης των Κρεστένων όχι μόνο με αναπλάσεις αλλά και υποδομές σε ότι αφορά τα όμβρια ύδατα.

Του Γιάννη Σπυρούνη
Πηγή: Εφημερίδα «Πρωινή»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top