31 Ιαν 2016
0 σχόλια

Δυτ.Ελλάδα: Βάλλει κατά της Περιφέρειας ο Σύλλογος ΠΕ Ηλείας

Βάλλει κατά της Περιφέρειας ο Σύλλογος ΠΕ Ηλείας
Ανακοίνωση- καταγγελία κατά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, εξέδωσε ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΠΕ Ηλείας, μιλώντας για τη «διάλυση δύο διευθύνσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και τη μετατροπή τους σε τμήματα.»


Ειδικότερα τονίζει:

«Εκκενώνεται ο 3ος όροφος για να αποκτήσουν γραφεία – πολιτικά παραμάγαζα οι περιφερειακοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και όχι για να φιλοξενηθούν υπηρεσίες που μισθώνουν εξωτερικά κτήρια. Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας συνεχίζει να αναπτύσσει την πολιτική των προσωπικών επιλογών και προχωρεί ξανά και ξανά στην πλήρωση των κενών θέσεων προϊσταμένων με τη διαδικασία της ανάθεσης.

-ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας αγνοεί συστηματικά τον Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων ΝΠΔΔ [παρ. 4 άρθρο 87]. τη στιγμή «που μετά από παρέμβαση των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης το υπουργείο Εσωτερικών καλεί την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να προχωρήσει σε έλεγχο προηγούμενων αναθέσεων σε θέσεις ευθύνης στις οποίες είχε προβεί»,

- η Περιφερειακή Αρχή «παραμένει ριζωμένη σε νοοτροπίες του παρελθόντος που έχουν καταδικαστεί από την ελληνική κοινωνία αλλά και έχουν καταδικάσει την ελληνική κοινωνία», τη στιγμή που η διαφάνεια η αξιοκρατία, η αντικειμενικότητα, η δημοκρατική αντίληψη είναι το ζητούμενο της ελληνικής κοινωνίας.

Καλούμε εκ νέου την Περιφερειακή Αρχή να προχωρήσει άμεσα στην ακύρωση όλων των αναθέσεων καθηκόντων αναπληρωτών προϊσταμένων και να προχωρήσει στην πλήρωσή τους με διαφανείς διαδικασίες.

Επίσης, να αναπτύξει πολιτικές και δράσεις για την ενδυνάμωση σε μέσα και προσωπικό των Υπηρεσιών της ΠΕ Ηλείας και όχι σε πολιτικές αποδυνάμωσης και διάλυσης.

Να αντιληφθεί ότι η δημόσια διοίκηση δεν κληρονομείται, δεν χαρίζεται και δεν τεμαχίζεται σε τιμάρια».

patrastimes.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top