31 Ιαν 2016
0 σχόλια

Κατατίθεται η υποψηφιότητα για Νόμπελ Ειρήνης στους «Ήρωες τους Αιγαίου»

Νόμπελ Ειρήνης στους «Ήρωες τους Αιγαίου»
Φωτό Λευτέρης Παρτσάλης
Τα μεσάνυχτα της Κυριακής λήγει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για το Νόμπελ Ειρήνης και το αίτημα για να απονεμηθεί το βραβείο στους κατοίκους και τους εθελοντές των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου που υποδέχονται τους πρόσφυγες αναμένεται να κατατεθεί ως υποψηφιότητα στην Επιτροπή Νόμπελ.


Η εκστρατεία ώστε να απονεμηθεί το Νόμπελ στους «Ήρωες του Αιγαίου» έχει καθολική ανταπόκριση και στο Avaaz έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 541.709  υπογραφές.

«Ζητάμε να απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης στους κατοίκους και εθελοντές των νησιών του Αιγαίου που άνοιξαν την αγκαλιά τους στους πρόσφυγες και έστειλαν μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που άγγιξε όλο τον πλανήτη» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο αίτημα για την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στους νησιώτες.

Όπως γράφει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, με το πέρας της χρονικής προθεσμίας ακαδημαϊκοί κορυφαίων πανεπιστημίων του κόσμου θα καταθέσουν τις υπογραφές στη Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ, μαζί με την υποψηφιότητα ώστε να τιμηθούν οι «Ήρωες του Αιγαίου» με την ύψιστη τιμή.

Η ηλεκτρονική διεύθυνση που μπορείτε να στηρίξετε την προσπάθεια έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής είναι: https://secure.avaaz.org/el/nobel_to_greek_islanders/?slideshow.

Διαβάστε περισσότερα στο: tvxs.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top