11 Φεβ 2016
0 σχόλια

Καλλιόπη Δημητροπούλου: «Οφείλουμε να παλεύουμε πρώτα για να είμαστε Άνθρωποι και μετά ποιητές!»

Καλλιόπη Δημητροπούλου: «Οφείλουμε να παλεύουμε πρώτα για να είμαστε Άνθρωποι και μετά ποιητές!»
Η εκπαιδευτικός και ποιήτρια Καλλιόπη Ιωάν. Δημητροπούλου (σ.σ. 49 ετών), γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Γρύλλο Κρεστένων που η ίδια χαρακτηρίζει «έναν ευλογημένο τόπο».


Αποφοίτησε από το Λύκειο Κρεστένων και στη συνέχεια βρέθηκε στην Αθήνα όπου σπούδασε -στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο- Φιλοσοφία Παιδαγωγική και Ψυχολογία (στη Φιλοσοφική σχολή) και Θεολογία.

Εργάστηκε, ως νεοδιόριστη καθηγήτρια στα σχολεία Γυμνάσιο - Λύκειο Βασιλακίου, Πελοπίου και Βουνάργου.

Σήμερα εργάζεται ως φιλόλογος στο 7ο Γενικό Λύκειο Αθηνών, διατηρώντας ιδιαίτερους δεσμούς με τον τόπο καταγωγής της που επισκέπτεται συχνά, με τον σύζυγό της και τον γιο της.

Κατά καιρούς,  ποιήματά της, έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά και λογοτεχνικές σελίδες του διαδικτύου, ενώ έχει διακριθεί και σε ποιητικούς διαγωνισμούς...

Γνωρίσαμε τον ποιητικό της λόγο μέσω  των διαδρομών μας στο διαδίκτυο και θελήσαμε να κάνουμε μια "Εν Οίκω" συζήτηση μαζί της...

Πως θα χαρακτηρίζατε την σχέση σας με την γενέτειρά σας και με ποιό τρόπο σας επηρέασε τόσο στην ζωή όσο και στον ποιητικό σας λόγο;

Είχα τη μεγάλη τύχη να γεννηθώ και να μεγαλώσω σε έναν ευλογημένο τόπο (την ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας) που, αν κάποιος αφουγκραστεί και βιώσει τις ομορφιές του, δε μπορεί παρά να είναι ευτυχισμένος και να "γίνει" ποιητής με την ευρύτερη έννοια του όρου.

O ήλιος, η θάλασσα, ο αέρας, η βροχή, το χώμα, οι πέτρες, τα δένδρα, οι μυρωδιές της λεμονιάς, τα χρώματα των λουλουδιών, όλα εξυψώνονται σε σύμβολα της λογοτεχνικής γραφής έτοιμα να υπηρετήσουν τον ποιητικό σκοπό και να μεταμφιεστούν σε αισθητικά και ιδεολογικά δημιουργήματα.

«Πάντα ανοιχτά πάντ’ άγρυπνα τα μάτια της ψυχής μου» μάς εξομολογείται ο Δ. Σολωμός. Νους, ψυχή, καρδιά, εμπειρικό και ιστορικό βίωμα, φιλοσοφική ενατένιση, η Ολύμπια ανάμνηση-επιταγή του αρχαιοελληνικού παρελθόντος, όλα αυτά είναι τα στοιχεία που συμμετέχουν στην πρόσληψη και απόδοση της Ολύμπιας φύσης στα ποιητικά μου κείμενα.

Γιώργος Γουβιάς
Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη στοpatrisnews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top