12 Φεβ 2016
0 σχόλια

Θαυμάστε τη δημοκρατία των μνημονίων

Παρακολουθήστε ΕΔΩ ζωντανά την «απόβαση» των αγροτών Πελοποννήσου προς την Αθήνα από την τηλεόραση του zougla.gr

Αγρότες από όλη την Ελλάδα φτάνουν στην Αθήνα για το σημερινό πανελλαδικό συλλαλητήριο, κορυφώνοντας τις κινητοποιήσεις τους κατά του νέου ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου.


Διαπληκτισμοί και χρήση χημικών σημειώθηκαν έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε τέσσερις προσαγωγές

Περισσότεροι από 2.000 αγρότες από την Κρήτη έφθασαν τα ξημερώματα στον Πειραιά με τρία πλοία. Ειδικότερα, από το Ηράκλειο κατέπλευσαν τα πλοία «Κύδων» και «Κνωσός Παλλάς» και από τη Σούδα έφτασε στις 05.40 το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star Galaxy».

Αυτήν την ώρα, οι αγρότες της Κρήτης πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, επί της οδού Αχαρνών.

Λίγο μετά τις 10.30 σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια και συμπλοκές με αστυνομικούς, όταν οι αγρότες ζήτησαν να εισέλθουν στο κτήριο. Ορισμένοι εκ των διαδηλωτών επιτέθηκαν με διάφορα αντικείμενα και αγροτικά προϊόντα, σπάζοντας τζαμαρίες κ.ά., ενώ οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με τη χρήση χημικών.

Οι αστυνομικοί απώθησαν τους αγρότες και παρατάχθηκαν κάθετα επί της οδού Αχαρνών αποκλείοντας την πρόσβαση προς το υπουργείο. Κατά τα επεισόδια οι Αρχές προχώρησαν σε τέσσερις προσαγωγές.

Μετά το τέλος των επεισοδίων οι αγρότες έψαλαν τον εθνικό ύμνο μπροστά από μια ελληνική σημαία και τραγούδησαν το τραγούδι «Πότε θα κάνει ξαστεριά». Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα στη γύρω περιοχή, από την εκτεταμένη ρίψη δακρυγόνων.

Δείτε τις νεότερες εξελίξεις στοzougla.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top