31 Μαρ 2016
0 σχόλια

Ηλεία: Εμπλοκή με τη μεταφορά των προσφύγων - "Ξεφυτρώνουν" νέα hot spot στο νομό

Ηλεία: Εμπλοκή με τη μεταφορά των προσφύγων
Προχωρούν οι διαδικασίες για νέα hot spot στην Ηλεία


Την ώρα που παρουσιάζεται εμπλοκή και καθυστερεί η έλευση των προσφύγων στην Ηλεία, προχωρούν οι διαδικασίες για την δημιουργία και νέων χώρων φιλοξενίας και μάλιστα στον ίδιο δήμο, Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, χθες έγινε αυτοψία στις αποθήκες της πρώην ΑΤΕ που ανήκουν στην τράπεζα Πειραιώς, στην περιοχή των Λεχαινών επί της παλιάς εθνικής οδού.

Και πάλι στελέχη της 117 ΠΜ διατάχθηκαν να εξετάσουν χώρους για να μεταφερθούν και άλλοι πρόσφυγες, πέρα από τους 300 που έχει αποφασιστεί να έλθουν στο LM Village της Μυρσίνης.

Εξέλιξη που όμως έχει παγώσει καθώς από προχθές οι πρόσφυγες που βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά, αντιδρούν στο ενδεχόμενο να μετακινηθούν νότια και έφτασαν μέχρι να διαδηλώσουν στην Αθήνα για να ανοίξουν τα σύνορα.

Έτσι στην Ηλεία η έλευση των προσφύγων καθυστερεί ακόμα και ίσως οδηγηθούμε στο τέλος της εβδομάδας.

Στον Πειραιά από προχθές ήταν έτοιμα τα λεωφορεία για να μεταφέρουν τους 300 πρόσφυγες κυρίως οικογένειας στη Μυρσίνη, όμως οι αντιδράσεις ματαίωσαν την μετακίνησή αυτή.

Παράλληλα μόλις δοθεί το πράσινο φως για την ετοιμότητα της εγκατάστασης του LM Village όπου παραμένουν κάποια προβλήματα, τότε θα προχωρήσουν οι Αρχές στην μεταφορά.

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ λόγω της καταγωγής του και της γνώσης της γλώσσας αναμένεται να βρεθεί στο λιμάνι του Πειραιά για να μιλήσει με Σύριους πρόσφυγες, ώστε να πειστούν να εγκαταλείψουν το λιμάνι, αν και όπως είπαμε οι αντιδράσεις όλων είναι μεγάλες.

Την ίδια στιγμή στην Ηλεία προχωρά σιωπηλά η αναζήτηση χώρων φιλοξενίας. Πέρα από το κεφάλαιο "τράπεζες" που άνοιξε η Κυβέρνηση και γίνεται αναζήτηση στο χαρτοφυλάκιο των ακινήτων, με πρώτο χώρο τις αποθήκες της πρώην ΑΤΕ στα Λεχαινά έκτασης 2000 τ.μ. που μπορούν να φιλοξενήσουν εκατοντάδες πρόσφυγες, σύμφωνα με πληροφορίες η Κυβέρνηση έχει προχωρήσει και σε προτάσεις σε ιδιώτες και στην Ηλεία για να ενοικιάσει τους χώρους που διαθέτουν.

Ανάμεσα σε αυτές τις προτάσεις ακούγεται έντονα τις τελευταίες ώρες στην Ηλεία χώροι όπως ξενοδοχεία στον Πύργο και την Αρχ. Ολυμπία που βρίσκονται εκτός λειτουργίας, αποθήκες στην περιοχή της Βουπρασίας και άλλες περιπτώσεις που εξετάζονται σοβαρά.

Σε ότι αφορά άλλους χώρους όπως η Μιμόζα που αναφέραμε στα τελευταία μας ρεπορτάζ επανειλημμένως, πηγές από την 117 ΠΜ δήλωσαν πως η εγκατάσταση δεν διαθέτει χώρους φιλοξενίας πέρα από εστιατόρια και μεγάλα υπαίθρια τμήματα, που μόνο σκηνές θα μπορούσαν να στηθούν και αυτό υπό προϋποθέσεις.

Του Γιάννη Σπυρούνη
Πηγή: ilialive.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top