28 Απρ 2016
0 σχόλια

Ασθενείς και νοσηλευτές αγοράζουν γάζες και ορούς

γάζες και ορούς αγοράζουν Ασθενείς και νοσηλευτές
Τραγικές οι ελλείψεις στα νοσοκομεία - Το υπουργείο επιρρίπτει την ευθύνη στην απουσία διοικήσεων, παριστάνοντας πως ξεχνάει ότι το ίδιο τις εκπαραθύρωσε κακήν κακώς


«Δεν αρμόζει αυτή η εικόνα σε σύστημα υγείας ευρωπαϊκής χώρας όπως η Ελλάδα. Αυτό θα αλλάξει», δήλωνε τον περασμένο Απρίλιο ο πρωθυπουργός κατά τη συμβολική επίσκεψή του στο υπουργείο Υγείας και δεσμευόταν ότι «θα εργαστούμε για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του ΕΣΥ».

Εναν χρόνο μετά τις μεγαλόστομες δεσμεύσεις του κ. Αλέξη Τσίπρα για την επείγουσα θεραπεία του… ασθενούς ΕΣΥ, οι πολίτες -ασθενείς και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ- βιώνουν με τον πιο σκληρό τρόπο την κατάρρευσή του και αναζητούν -εις μάτην- το αριστερό πρόσημο των κυβερνητικών εξαγγελιών για την υγεία.

Ανθρωποι πεθαίνουν περιμένοντας να βρεθεί ένα κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Και την ώρα που παραμένουν κλειστά 200 κρεβάτια γιατί δεν υπάρχει προσωπικό, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, αντί να επισπεύδει τη διαδικασία των προσλήψεων, «βάζει χέρι» στη λίστα των υποψηφίων και στον πίνακα κατάταξης παρακάμπτοντας την αρμόδια επιτροπή του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Ασθενείς περιμένουν επί μήνες για χειρουργικές επεμβάσεις ή ακτινοθεραπείες και όταν καταφέρουν να μπουν στο νοσοκομείο αγοράζουν μόνοι τους από σαπούνι, οινόπνευμα και βαμβάκι μέχρι τα φάρμακά τους.

Καρκινοπαθείς αποκλείονται από τη θεραπεία τους επειδή στα νοσοκομεία δεν υπάρχουν ογκολογικά φάρμακα.

Γιατροί και νοσηλευτές εργάζονται στα όρια της εξάντλησης στις κλινικές και στα Επείγοντα, ενώ όταν κάνουν ολιγόλεπτο διάλειμμα βάζουν χρήματα ρεφενέ για να αγοράσουν τα υλικά που τους λείπουν από τις κλινικές και είναι απαραίτητα για τη νοσηλεία των ασθενών.

Επικουρικοί (συμβασιούχοι), μαθητευόμενοι, «εργολαβικοί» εργαζόμενοι πληθαίνουν στα δημόσια νοσοκομεία, αποτελώντας μια νέα γενιά εργαζομένων, τον αφανή και κακοπληρωμένο στρατό του ΕΣΥ που κρατά νευραλγικά σημεία σε λειτουργία.

Διάβασε την συνέχεια στο: protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top