28 Μαΐ 2016
0 σχόλια

Πύργος: Την Κυριακή η Εκδήλωση για την Άλωση του 1453 από το Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών

Εκδήλωση για την Άλωση του 1453 από το Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών
 Με μία εκδήλωση το απόγευμα της Κυριακής 29 Μαΐου 2016 στο Θέατρο «Απόλλων» στον Πύργο Ηλείας ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Ηλείας θα τιμήσει την μνήμη της Αλώσεως και των τελευταίων υπερασπιστών της Βασιλεύουσας.


Κεντρικό θέμα της εκδηλώσεως, που θα ξεκινήσει στις 8.30 μμ στον «Απόλλωνα» είναι «Το μήνυμα της Αλώσεως» και ομιλητής ο καθηγητής Φιλοσοφικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της Ανώτατης Πανελληνίου Ομοσπονδίας Εφέδρων Αξιωματικών κ. Γρηγόριος Κωσταράς.

Όπως αναφέρει σε σχετική του Δήλωση ο  Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Ηλείας, το μήνυμα της μεγάλης μάχης του Ελληνισμού στα τείχη της Κωνσταντινουπόλεως το 1453 αποκτά ιδιαίτερη επικαιρότητα στις εποχές μας, με τα ποικίλα μηνύματα αγωνιστικότητας και πατριωτισμού που μεταφέρει.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΜΙΛΗΤΗΣ

Ο Γρηγόριος Φιλ. Κωσταράς γεννήθηκε, ως όγδοο από τα εννέα παιδιά του Ιερέα Φιλίππου Γρηγ. Κωσταρά και της πρεσβυτέρας Σπυριδούλας, στο χωριό Πυργί του δήμου Αγρινίου, όπου διδάχθηκε τα εγκύκλια μαθήματα.

Έδωσε επιτυχείς εξετάσεις στις Σχολές Φιλοσοφική και Νομική του Πανεπιστημίου Αθηνών και επειδή αρίστευσε και πέρασε μεταξύ των 5 πρώτων έλαβε κρατική υποτροφία 4ετή. Απεφοίτησε από τη Φιλοσοφική το 1960.        

Στην συνέχεια υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος Αξιωματικός-Ανθυπίλαρχος (ΤΘ). Είναι Αιρετός Πρόεδρος της Ανωτάτης Πανελληνίου Ομοσπονδίας Εφέδρων Αξιωματικών (ΑΠΟΕΑ), θέση στην οποία με συντριπτική πλειοψηφία τον εκλέγουν οι αντιπρόσωποι των 54 Νομών της χώρας επί σειρά ετών.

Μετέχει στη Διεθνή Ομοσπονδία Εφέδρων Αξιωματικών και εκπροσωπεί την ΑΠΟΕΑ τιμώντας τη χώρα μας στα διεθνή Συνέδρια.

Παρακολούθησε Σπουδές σε Γερμανία και Δανία και τα βιβλία του είναι δεκάδες.

Εκτός από τη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, όπου είναι καθηγητής, εκλήθη να διδάξει μαθήματα της ειδικότητάς του στη Φυσικομαθηματική, Θεολογική, Ιατρική, στη Σχολή Ευελπίδων, Εθνικής Αμύνης και σε όλες τις Σχολές του Υπουργείου Δημ. Τάξεως,

ενώ τιμητικά προσκεκλημένος έχει διδάξει σε πολλά Πανεπιστήμια της αλλοδαπής ή έχει μετάσχει σε μεγάλα διεθνή ερευνητικά κέντρα. Δείγμα της διδακτικής του δράσεως είναι το ότι το 1991 προσκληθείς από το Υπουργείο Παιδείας της Κορέας δίδαξε στα Πανεπιστήμια της Σεούλ και της Πυόνγκ Τε.

Ας σημειωθεί ότι το βιβλίο του «Φιλοσοφική Προπαιδεία», κατά παράκληση του Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου της Σεούλ κ. Σουγκ-Τσο, μεταφράζεται στην Κορεατική γλώσσα προκειμένου να αποτελέσει διδακτικό εγχειρίδιο στα Κορεατικά Πανεπιστήμια όπου η ελληνική φιλοσοφία είναι υποχρεωτικό μάθημα.

Πηγή: odigos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top