30 Μαΐ 2016
0 σχόλια

Πως οι δανειστές προωθούν την περαιτέρω ερήμωση των ελληνικών χωριών

οι δανειστές προωθούν την περαιτέρω ερήμωση των ελληνικών χωριών
Στην προσπάθεια να κλείσουν οι «ουρές» της διαπραγμάτευσης και να ξεκλειδώσει επιτέλους η πρώτη δόση προς την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε χθες πολύωρη τηλεδιάσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών,


παρουσία του κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου, του υπουργού Ανάπτυξης κ. Γιώργου Σταθάκη και του υπουργού Εργασίας κ. Γιώργου Κατρούγκαλου, όπου δεν ήταν μόνο το «αγκάθι» του ΕΚΑΣ.

Υπάρχει ξεκάθαρη διαφωνία και στα ζητήματα των αλλαγών στο Ασφαλιστικό για όσους εργάζονται σε μικρές επιχειρήσεις, σε περιοχές της χώρας με λιγότερους από 2.000 κατοίκους και έχουν κάτω από 10.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα.

Η ελληνική πλευρά επιμένει να μην θέλει οι περίπου 41.000 τέτοιοι ασφαλισμένοι να μεταφερθούν από τον ΟΓΑ στον ΟΑΕΕ, καθώς έτσι θα αυξηθούν οι εισφορές τους στο 20%, από 10% που καταβάλλουν φέτος.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι προφανές πως θα έφερνε μπαράζ λουκέτων στα ελληνικά χωριά, τα οποία έχουν ήδη δεχθεί σημαντικά χτυπήματα και βλέπουν τους ανθρώπους να φεύγουν με προορισμό τις μεγαλύτερες πόλεις.

Μια αύξηση εισφορών θα μαράζωνε τα λιγοστά μαγαζιά που έχουν μείνει στα περισσότερα ελληνικά χωριά, τα οποία έχουν μείνει χωρίς ιατρικά κέντρα, σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες και κινδυνεύουν να ερημώσουν, αφού οι νέοι αναζητούν την τύχη τους στις πιο μεγάλες πόλεις.

Τέλος, διαφωνία υπήρξε και στο σκέλος των εκπτώσεων για τους νέους επιστήμονες – ασφαλισμένους στο ΕΤΑΑ (δικηγόρους, μηχανικούς, γιατρούς, συμβολαιογράφους), καθώς οι θεσμοί θέλουν το όριο των 13.000 ευρώ που έχει τεθεί για έκπτωση 50%, να υποχωρήσει στις 10.000 ευρώ.

Πηγή: dikaiologitika.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top