3 Μαΐ 2016
0 σχόλια

Πάνος Γερμανός: Πρωταθλητής των επενδύσεων στην Ελλάδα της κρίσης

Πάνος Γερμανός: Πρωταθλητής των επενδύσεων
Από το 2012 μέχρι σήμερα ο όμιλος στον οποίο ανήκουν τα καταστήματα Public, η βιομηχανία μπαταρίας Συστήματα Sunlight, η εταιρεία διανομών Westnet, ο πάροχος κινητής τηλεφωνίας με 860 καταστήματα στην Πολωνία Play και η εταιρεία AASA δημιούργησε 1.620 νέες θέσεις εργασίας επενδύοντας 140 εκατ. ευρώ


Θυμάστε την παλιά διαφήμιση; Εκείνη που έλεγε «Αγαπάς την Ελλάδα; Απόδειξη».

Μπορεί οι φορολογικοί στόχοι της εν λόγω καμπάνιας να μην είχαν επιτευχθεί, αν κρίνουμε από τα σημερινά κακά αποτελέσματα της οικονομίας μας, όμως αρκετά χρόνια αργότερα ένας ιδιωτικός όμιλος,

το Olympia Group, του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού, όπου ανήκουν οι εταιρείες Public, Sunlight, Westnet αλλά και τα διεθνή πλέον σήματα Play και ΑΑSA, αποδεικνύει ότι αγαπά την Ελλάδα, καθώς μέσα στην κρίση επένδυσε 140 εκατ. ευρώ. Και όχι μόνο αυτό.

Σε μια τετραετία σφοδρής αμφισβήτησης τόσο διεθνώς όσο και εντός των συνόρων, ο κ. Γερμανός, αντί να συρρικνώνει ή να μεταφέρει δραστηριότητες στη Βουλγαρία ή σε τρίτες χώρες, επιλέγει να συνεχίσει να επενδύει σπάζοντας κάθε ρεκόρ προσλήψεων στις εταιρείες του.

Ειδικότερα, από το 2012 μέχρι σήμερα στον όμιλο Olympia έχουν προσληφθεί συνολικά 1.620 νέοι εργαζόμενοι, εκ των οποίων οι 1.000 σε μόνιμες θέσεις στην αλυσίδα ειδών πολιτισμού και τεχνολογίας Public, οι 450 εποχικοί στην ίδια εταιρεία και 170 άτομα ως εργαζόμενοι στη βιομηχανία μπαταριών Sunlight.

Κάπως έτσι, ο όμιλος αύξησε μέσα στο κραχ της χώρας κατά 35% το προσωπικό του την ώρα που άλλοι επέλεγαν τον δρόμο της αποεπένδυσης.

Του Δημήτρη Μαρκόπουλου
Διάβασε περισσότερα στο: newmoney.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top