17 Μαΐ 2016
0 σχόλια

Ετοιμάζει αγωγές εναντίον του ΟΠΕΚΕΠΕ η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας

 αγωγές εναντίον του ΟΠΕΚΕΠΕ η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας
Νέος αγρότης έχασε τα «δικαιώματα» που του μεταβίβασε ο πατέρας του


Στον «χορό» των μηνύσεων και των αγωγών που ξεκίνησαν άλλες αγροτοσυνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας μπαίνει και η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας, αφού ήδη «βρέθηκε» ο πρώτος παραγωγός που «έχασε» τα δικαιώματά του, όταν τα μεταβίβασε στον γιό του, ο οποίος μπήκε στο πρόγραμμα των νέων αγροτών.

Τα δικαιώματα ωστόσο τα χάνει και αυτός που τα παρέλαβε, αφού ο ΟΠΕΚΕΠΕ, με την τελευταία του αναθεώρηση, έφερε τα πάνω – κάτω, σε αυτά που ο ίδιος επέτρεπε να γίνονται όλα τα προηγούμενα χρόνια!

Όπως εξήγησε στην «Πρωινή Ενημέρωση» ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών κ. Χρήστος Βαλιανάτος:

«Από το 2009 έως το 2014 υπήρχαν 28.000 αγρότες σε όλη την Ελλάδα οι οποίοι έκαναν μεταφορά δικαιωμάτων και πιστώσανε και τη γη στα παιδιά τους που έγιναν νέοι αγρότες κ.α. Έρχεται το 2015 ο ΟΠΕΚΕΠΕ με τη νέα αναθεώρηση που έγινε και λέει κακός.

Και ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια τους έδινε τη δυνατότητα να κάνουν μεταφορά δικαιωμάτων το 2015 ήρθε να αναθεωρήσει λέγοντας ότι κακός τα προηγούμενα κάνατε αυτό που κάνατε.

Έτσι, χάνουν τα δικαιώματα και αυτός που τα έδωσε και αυτός που τα πήρε.

Από εκεί και πέρα στο Αίγιο, στην Κρήτη και σε άλλες περιοχές ξεκινάνε αγωγές εναντίον του ΟΠΕΚΕΠΕ. Εμείς θα βοηθήσουμε τον συγκεκριμένο παραγωγό, θα δούμε αν είναι και άλλοι, μέσω του δικηγορικού γραφείου που τις αναλαμβάνει Πανελλαδικά θα προχωρήσουμε σε αγωγές, αν το πρόβλημα δεν λυθεί αλλιώς».

Από την πλευρά του, ο παραγωγός κ. Γιώργος Καράμπελας από το Χάβαρι που παρέδωσε τα δικαιώματά του στον γιό του, Νικόλαο, με αποτέλεσμα να τα χάσουν και οι δύο είπε: «Έχω το ένα χαρτί μετά το άλλο, Ο γιός μου έγινε νέος αγρότης με τη δική του θέληση.

Με τη δήλωση που κάναμε το 2014 στο ΟΣΔΕ μας βγάλανε και τα δικαιώματα που κάνει να παίρνει ο γιός μου, σαν νέος αγρότης, από το 2015 έως το 2019.

Τώρα έρχονται και να λένε ότι χάνουμε τα δικαιώματα. Τι πράγματα είναι αυτά; Για ότι έγινε ευθύνεται ο ΟΠΕΚΕΠΕ όχι εμείς. Το πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα και να πάρουμε αυτά που δικαιούμαστε. Καο θα τα διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο».

Πηγή: Πρωινή Ενημέρωση (eproini.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top