16 Ιουν 2016
0 σχόλια

Το 51% των χρηστών του Διαδικτύου ενημερώνεται από τα social media

των χρηστών του Διαδικτύου ενημερώνεται από τα social media
Μετά το 2013, είναι φανερή η αντίστροφη πορεία που ακολούθησαν οι εφημερίδες και η ενημέρωση από τα σάιτ κοινωνικής δικτύωσης.


Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται ότι αποτελούν την νούμερο ένα πηγή ειδήσεων μεταξύ των νέων ανθρώπων, σύμφωνα με έκθεση του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters.

Στην έρευνα συμμετείχαν άτομα ηλικίας 18-24 ετών, εκ των οποίων το 28% δήλωσε ότι χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως την κύρια πηγή ειδήσεων, σε σχέση με το 24% που δήλωσε ότι χρησιμοποιεί την τηλεόραση.

Η έρευνα του Ινστιτούτου Reuters για την Μελέτη της Δημοσιογραφίας έδειξε επίσης ότι, το 51% των ανθρώπων που έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο ενημερώνονται για τις ειδήσεις μέσω των social media.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Reuters, αυτή η τάση καθώς και η αυξανόμενη χρήση των κινητών τηλεφώνων για την ανάγνωση ειδήσεων υπονομεύουν τα παραδοσιακά επιχειρηματικά μοντέλα.

Τα στοιχεία της έκθεσης βασίζονται σε μια έρευνα που διεξάγεται τα τελευταία 5 χρόνια για λογαριασμό του YouGov, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 50.000 ατόμων σε 26 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Διάβασε περισσότερα στο: tech.in.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top