15 Ιουν 2016
0 σχόλια

Σεισμόπληκτη περιοχή Ηλείας: «Έπεσε» η υπογραφή Σπίρτζη

Σεισμόπληκτη περιοχή Ηλείας
Γεωργιόπουλος : Επιτέλους απόφαση για την οριοθέτηση της σεισμόπληκτης περιοχής


Εντός Οι δήμοι Ανδρίτσαινας- Κρεστένων, Ζαχάρως, τμήματα της Ολυμπίας και του Βώλακα

Στην υπογραφή του Υπουργού κ. Σπίρτζη, κάτω από την απόφαση οριοθέτησης για τις σεισμόπληκτες περιοχές, αναφέρθηκε χθες, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γ. Γεωργιόπουλος, τονίζοντας πως όλα προχωρούν σε ένα πολύ ικανοποιητικό ρυθμό, επισημαίνοντας ωστόσο πως έχουμε πολύ δρόμο ακόμα .

«Έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας, αλλά είναι το πρώτο βήμα»

«Με την ευκαιρία της σημερινής συνέντευξης , θα σας πληροφορήσω για κάτι που νομίζω ότι έχει ενδιαφέρον για το νομό, θα το καταθέσουμε όμως, με πολύ μεγάλη επιφύλαξη αφού είναι δεδομένο, ότι πρόκειται για μια πρώτη τηλεφωνική πληροφόρηση, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχω την απόφαση προκειμένου να δούμε και μαζί σας τι ακριβώς περιλαμβάνει» είπε αρχικά ο κ. Γεώργιος Γεωργιόπουλος, συμπληρώνοντας:

«Πρόκειται για την υπογραφή από τον υπουργό κ. Σπίρτζη, της απόφασης που περιμένουμε, για τον ορισμό, την οριοθέτησή δηλαδή της σεισμόπληκτης περιοχής.

Αναφέρομαι βέβαια στη περιοχή του Δήμου Ανδρίτσαινας- Κρεστένων, του Δήμου Ζαχάρως, ενδεχομένως τμήματος του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, που είχαμε κάποιες ζημιές, μάλλον και ενός τμήματος του τέως Δήμου Βώλακος.

Αυτές είναι οι μέχρι τώρα πληροφορίες που έχω.

Τις επόμενες μέρες έχω την εντύπωση πως θα αναρτηθεί το Διαύγεια.

Είναι κάτι που το πιέσαμε, κυρίως μαζί με το Δήμαρχο της Ανδρίτσαινας κ. Μπαλιούκο, με επανειλημμένες παραστάσεις και επισκέψεις στο Υπουργείο αλλά και τηλεφωνικά, γιατί όπως ξέρετε αυτά τα θέματα βραδύνουν.

Σε αυτή τη περίπτωση μάλλον πήγαμε γρήγορα, όχι με μεγάλη ταχύτητα αλλά σχετικά γρήγορα.

Άρα μπήκε η βάση και τα θεμέλια. Το τι περιλαμβάνει η απόφαση σε σχέση με τις πιστωτικές διευκολύνσεις και με ότι άλλο σημαίνει αποκατάσταση. Σε αυτό θα επιμένουμε από εδώ και πέρα.

Είναι δρόμος ακόμα μπροστά μας, αλλά είναι το πρώτο βήμα. Θα είμαστε εδώ τις επόμενες ημέρες για να δούμε την απόφαση ,να την κρίνουμε από κοινού και να διαπιστώσουμε τι περιλαμβάνει».

Υπενθυμίζεται ότι ο σεισμός , 5,2 της κλίμακας Ρίχτερ, είχε σημειωθεί στις 15 Φεβρουαρίου του 2015, ενώ τότε είχε γίνει μεγάλη κινητοποίηση από όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες, ΥΑΣ , ΤΑΣ, Δήμους, Περιφέρεια κ.α για την καταγραφή όλων των ζημιών σε σπίτια αποθήκες κλπ.

Πηγή: Πρωινή Ενημέρωση (eproini.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top