30 Ιουν 2016
0 σχόλια

Ένα και έμμισθο Υποθηκοφυλακείο στην Ηλεία με έδρα τον Πύργο!

Ένα και έμμισθο Υποθηκοφυλακείο στην Ηλεία
Σε δημόσια διαβούλευση δόθηκε το πολυαναμενόμενο σχέδιο νόμου για την αναδιοργάνωση των Υποθηκοφυλακείων


- Πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορτάζ της Πρωινής - Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία όλα τα άμισθα Υποθηκοφυλακεία που καταργούνται συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους

- Τέλος και στην ομηρία των εργαζομένων αφού δημιουργούνται 700 νέες οργανικές προσωποπαγείς θέσεις

Στη δημοσιότητα δόθηκε τελικά χθες και τίθεται σε δημόσια διαβούλευση από τον Υπουργό Δικαιοσύνης το πολυαναμενόμενο σχέδιο νόμου για την αναδιοργάνωση των υποθηκοφυλακείων όλης της χώρας, που επιχειρεί να δώσει οριστική λύση στο τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί

και που έχει πάρει τραγικές διαστάσεις τουλάχιστον στον νομό Ηλείας κυρίως μετά την αναστολή λειτουργίας εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο, του Υποθηκοφυλακείου Πύργου, θέτοντας σε ομηρία τους εργαζόμενους σε αυτά αλλά και χιλιάδες πολίτες.

Το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου πραγματοποιεί μια ριζοσπαστική τομή στη λειτουργία των Υποθηκοφυλακείων, τα οποία αφενός γίνονται όλα έμμισθα, παύουν να είναι ιδιωτικά «μαγαζάκια» και αφετέρου πολλά εξ αυτών στην ουσία συγχωνεύονται, καθώς πέραν των ήδη υπαρχόντων έμμισθων δημιουργούνται επιπλέον 41 νέα έμμισθα Υποθηκοφυλακεία.

Έτσι στην Ηλεία συγκροτείται το νέο έμμισθο Υποθηκοφυλακείο Πύργου στο οποίο υπάγεται ολόκληρη η ΠΕ Ηλείας και με επόμενες πράξεις του Υπουργού θα μεταφερθούν σε αυτό όλα τα μέχρι στιγμής λειτουργούντα άμισθα Υποθηκοφυλακεία του νομού που καταργούνται!

Ωστόσο μέχρι να δρομολογηθούν οι εξελίξεις για την αναδιοργάνωσή τους, θα συνεχίσουν να λειτουργούν τα υπάρχοντα Υποθηκοφυλακεία ως έχουν.

Μετά την εξέλιξη αυτή βεβαίως επιβεβαιώνεται πλήρως το πρόσφατο αποκλειστικό ρεπορτάζ της Πρωϊνής στο Σαββατιάτικο φύλλο της 20ης Ιουνίου, που είχε προαναγγείλει την επικείμενη δημοσιοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου νόμου και τις λεπτομέρειες που περιλαμβάνονται στα άρθρα του και σύμφωνα με τα οποία διασφαλίζονται πλήρως τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στα Υποθηκοφυλακεία, καθώς δημιουργούνται 700 νέες οργανικές θέσεις σε όλη τη χώρα.

Επομένως, στο Υποθηκοφυλακείο Πύργου που έχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα στο νομό, οι εργαζόμενες που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και απλήρωτες ένα χρόνο, δεν μπορούν παρά να χαίρονται για την οριστική λύση που δίνει το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 5 Ιουλίου 2016 και θα τεθεί σε ισχύ αμέσως μόλις δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Σύμφωνα λοιπόν με το εν λόγω σχέδιο νόμου που περιλαμβάνει 8 άρθρα, στο άρθρο 1 προβλέπεται η σύσταση πλέον των ήδη λειτουργούντων, σαράντα ένα (41) έμμισθων υποθηκοφυλακείων που όσον αφορά την Ηλεία έχει ως εξής:

ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ,  με έδρα τον Πύργο, στο οποίο υπάγεται η περιφερειακή ενότητα Ηλείας, η οποία, μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου,

εξυπηρετείται από τα υποθηκοφυλακεία Πύργου, Ολυμπίων, Ωλένης, Κρεστένων, Βώλακος (Επιταλίου), Ανδρίτσαινας, Αρήνης (Ζαχάρως), Αμαλιάδας, Μυρτουντίων (Λεχαινών), Γαστούνης, Βαρθολομίου, Βάρδας, Λαμπείας, Ελευσίνος (Πελοποννήσου).

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου
Διαβάστε αναλυτικότερα στο: ilialive.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top