26 Ιουν 2016
0 σχόλια

Συνέντευξη Αυγερινοπούλου σε Ρωσικό Τηλεοπτικό Κανάλι για την Ηλεία

Συνέντευξη Αυγερινοπούλου σε Ρωσικό Τηλεοπτικό Κανάλι
Συνέντευξη έδωσε η Δρ. Αυγερινοπούλου, πρ. Βουλευτής Ν. Ηλείας και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής


στο παν-ρωσικής εμβέλειας τηλεοπτικό κανάλι "RussianBusinessChannel" για θέματα περιβάλλοντος και ενέργειας κάνοντας ειδική αναφορά στην Ηλεία.

ToRussianBusinessChannel (RBCTV) (στα ρωσικά:РБК) είναι το πρώτο και μόνο τηλεοπτικό κανάλι στη Ρωσία το οποίο ασχολείται με επιχειρηματικά νέα. Ανήκει στο νόμιλο RBC Information Systems. Το κανάλι ξεκίνησε την λειτουργία του το 2003 σε συνεργασία με το CNBCκαι το CNN.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου, η οποία είναι εξειδικευμένη δικηγόρος σε θέματα περιβάλλοντος και ενέργειας και χρηματοδοτήσεων των σχετικών τομέων, είχε την ευκαιρία, στην συνέντευξη που κράτησε περί την μία ώρα, να μιλήσει για την ιδιαίτερη σπουδαιότητα και τον παγκόσμιο συμβολισμό της Αρχαίας Ολυμπίας και του Επικουρείου Απόλλωνος, αλλά και για την σπάνια βιοποικιλότητα και το αναπτυξιακό δυναμικό του Ν. Ηλείας.

"Ο λόγος που επέστρεψα το 2009 στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ" δήλωσε η Δρ. Αυγερινοπούλου "ήταν για να συνδράμω στην αποκατάσταση του Νομού Ηλείας μετά τις πυρκαγιές, αλλά και για να βοηθήσω στη χάραξη περιβαλλοντικής πολιτικής στη χώρα μας, η οποία θα αξιοποιούσε το φυσικό κεφάλαιο της χώρας και θα την οδηγούσε στο δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης.

Η Ελλάδα είναι η πλουσιότερη χώρα σε βιοποικιλότητα σε όλη την Ευρώπη με εκτεταμένο δυναμικό για παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

O Nομός Ηλείας συνδυάζει το πλούσιο περιβαλλοντικό και ενεργειακό δυναμικό του με μερικά από τα σπουδαιότερα πολιτιστικά μνημεία του Ελληνικού πολιτισμού, όπως η Αρχαία Ολυμπία και ο Επικούρειος Απόλλων.

Διαθέτει δε μια απέραντη ακτογραμμή, η οποία σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του τον κάνει έναν απαράμιλλο τουριστικό προορισμό για όλους."

Σε ερώτηση για το αν είναι προσοδοφόρες επενδύσεις στους τομείς του περιβάλλοντος και της ενέργειας και αν θα συμβούλευε τους Ρώσους επενδυτές να στραφούν στην Ελλάδα, η Δρ. Αυγερινοπούλου δήλωσε:

"Οι επενδύσεις στους τομείς του περιβάλλοντος και της ενέργειας, σύμφωνα με μελέτη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος, και εν μέσω οικονομικής κρίσης, αποδεικνύονται οι πλέον προσοδοφόρες επενδύσεις.

Όχι μόνο είναι περιβαλλοντικά και κοινωνικά υπεύθυνες επενδύσεις, αλλά, θα πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι Ρώσοι επενδυτές, ότι έχουν και μεγάλη απόδοση.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, για την ανάπτυξη των οποίων τόσο σε όλη τη χώρα, όσο και ειδικότερα στο Ν. Ηλείας, υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης."

Η συνέντευξη ολοκληρώθηκε με πρόσκληση από την πρ. Βουλευτή του ρωσικού καναλιού στο Ν. Ηλείας σε επόμενη επίσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στη χώρα μας σε δύο μήνες και με ιδιαίτερες ευχαριστίες στο Πρακτορείο Ταξιδίων Γεωργακόπουλος το οποίο συνδιοργάνωσε τη συνέντευξη.

Πηγή: Πρωινή Ενημέρωση (eproini.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top