24 Ιουν 2016
0 σχόλια

Brexit: Εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης η Βρετανία - Τρόμος σε όλη την Ευρώπη

Brexit: Εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης η Βρετανία
Το Brexit είναι πλέον γεγονός, ένα σενάριο που εξελίσσεται σε εφιάλτη για την επόμενη μέρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Έντονοι φόβοι και ανησυχία εξαπλώνονται στην Ευρώπη, καθώς το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου 2016 και η υπερίσχυση της απόφασης για αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ που προέκυψε,

αναμένεται να προκαλέσει ένα ντόμινο παρόμοιων δημοψηφισμάτων σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ, την ίδια στιγμή που η πλειοψηφία των Γάλλων και των Ιταλών ζητούν επίσης το θέμα να λυθεί επί της κάλπης.

Μια πρόσφατη δημοσκόπηση της Ipsos σε 8 μεγάλα κράτη της ΕΕ διαπίστωσε ότι σχεδόν το ήμισυ των ανθρώπων που ερωτήθηκαν πιστεύουν ότι η ψήφος για το Brexit δημιουργεί κίνδυνο εξάπλωσης του φαινομένου και σε άλλες χώρες.

Στη Γερμανία, την Ιταλία, τη Σουηδία και την Ουγγαρία, περισσότερο από το 50% των ερωτηθέντων συμφώνησαν ότι και άλλα κράτη-μέλη πρόκειται να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Βρετανίας, εάν ετίθετο το ερώτημα αποχώρησης από το ευρωπαϊκό μπλοκ των 28 μελών.

Η δημοσκόπηση διαπίστωσε επίσης ότι το 58% των Ιταλών και το 55% των Γάλλων επιθυμούν τη διεξαγωγή ανάλογου δημοψηφίσματος για τη συμμετοχή τους στην ΕΕ, ανεξαρτήτως του βρετανικού αποτελέσματος στις 23 Ιουνίου.

Δείτε περισσότερα στο: newsbomb.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top