21 Ιουν 2016
0 σχόλια

New Europe: Παγώνουν οι καταβολές από την ΕΕ στην Ελλάδα για δημόσια έργα λόγω καρτέλ

Παγώνουν οι καταβολές από την ΕΕ στην Ελλάδα για δημόσια έργα
Τουλάχιστον μέχρι τις 21 Ιουλίου παγώνει τις καταβολές χρημάτων προς την Ελλάδα του Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης,


λόγω της εν εξελίξει διαδικασίας διερεύνησης του «καρτέλ» των κατασκευαστικών εταιρειών από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, σύμφωνα με έγγραφα που παρουσιάζει η ιστοσελίδα New Europe.

Όπως προκύπτει από εσωτερικό έγγραφο της Κομισιόν που υπογράφει ο κ. Βάλτερ Ντεφαα, η διαδικασία παγώματος έχει ξεκινήσει από τις 17 Ιουνίου, πλην όμως αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως μετά το τέλος του ταξιδιού του προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλωντ Γιουνκερ στην Αθήνα, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο λόγος του παγώματος των ευρωπαϊκών πόρων, τον οποίο επικαλείται ο κ. Ντεφαα στο εσωτερικό έγγραφο, είναι πως ορισμένα από τα projects που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Επιτροπής Ανταγωνισμού μπορεί να έχουν συγχρηματοδοτηθεί και από τα ευρωπαϊκά ταμεία, συνεπώς, μέχρι να υπάρξει οριστική απόφαση, προς το τέλος Ιουλίου, παγώνουν όλες οι καταβολές.

Είναι άγνωστο ακόμα για πόσα χρήματα πρόκειται και για τι εύρος έργων. Μελλοντικές καταβολές, σύμφωνα με τον κ. Ντεφαα, δεν θα γίνουν, «αν δεν υπάρχει διαφάνεια διασφάλιση για τη νομιμότητα και την κανονικότητα των πιστοποιημένων εξόδων».

Δείτε το έγγραφο της Κομισιόν στο: koolnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top