18 Ιουλ 2016
0 σχόλια

Ολυμπία: "Το Μέλλον έρχεται από την αρχαία Ελλάδα" - Διεθνές Συνέδριο από τις 28 έως 31 Αυγούστου

Ολυμπία: "Το Μέλλον έρχεται από την αρχαία Ελλάδα"
Υπό την αιγίδα της A.E. του Προέδρου της Δημοκρατίας τέθηκε το  Διεθνές Συνέδριο με τίτλο: «Η αρχαία Ελλάδα και ο σύγχρονος κόσμος»,


το οποίο πραγματοποιείται από τις 28 έως 31 Αυγούστου στην Αρχαία Ολυμπία στο Συνεδριακό Κέντρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, με οργανωτικό φορέα το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Περισσότεροι από 180 Έλληνες και ξένοι καθηγητές και ερευνητές υποστηρίζουν πως πολλές από τις απαντήσεις και τις αξίες που έχει ανάγκη ο σύγχρονος κόσμος «γεννήθηκαν» στην αρχαία Ελλάδα.

Το σχετικό αίτημα στον  κ. Προκόπη Παυλόπουλο τέθηκε από την Πρύτανι του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγ. Βενετσάνα Κυριαζοπούλου μετά την τελετή αναγόρευσής του σε  επίτιμο Διδάκτορα της Σχολής Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου, την προηγούμενη Κυριακή 10 Ιουλίου και ο οποίος  απεδέχθη επισήμως το αίτημα.

Η ειδοποιός διαφορά με τα  τέσσερα διεθνή συνέδρια, που έχει οργανώσει το Πανεπιστήμιο Πατρών και  πραγματοποιήθηκαν επίσης στην Αρχαία Ολυμπία με το ίδιο  γενικό  αντικείμενο, έγκειται στον διεπιστημονικό χαρακτήρα του, κυρίως όμως στην περαιτέρω διερεύνηση των προοπτικών επίδρασης της αρχαιοελληνικής σκέψης στον σύγχρονο κόσμο,  μέσα από την ίδρυση ενός Διεθνούς Κέντρου  Επιστημών και Ελληνικών Αξιών.

Ο εμπνευστής αυτής της μεγαλεπήβολης ιδέας και στόχου είναι η πρόεδρος του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ» και Εθνική Πρέσβυς του ευ αγωνίζεσθαι της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης κα Κατερίνα Παναγοπούλου.

Διάβασε περισσότερα στο: patrisnews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top