26 Ιουλ 2016
0 σχόλια

To 2021 ο νέος αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος

Πάτρα-Πύργος To 2021 ο νέος αυτοκινητόδρομος
Τα νέα οδικά έργα που θα αλλάξουν την εικόνα της Ελλάδας


Ασφαλείς και ταχύτερες διελεύσεις υπόσχεται η παράδοση του τμήματος Κόρινθος - Κιάτο
που αναμένεται να δοθεί σε κυκλοφορία έως το τέλος του τρέχοντος μήνα, συνολικής έκτασης 20 χιλιομέτρων, με 7 άνω διαβάσεις, 19 κάτω διαβάσεις, 7 γέφυρες και 3 κόμβους.

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εκτελούνται έως και την Τετάρτη 27 Ιουλίου, με φόντο την επερχόμενη παράδοση, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις, στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου θα δοθούν στην κυκλοφορία και οι δύο σήραγγες Δερβενίου.

Το χρονοδιάγραμμα παράδοσης των μεγάλων έργων στους αυτοκινητοδρόμους, γίνεται ολοένα και περισσότερο ασφυκτικό, λαμβάνοντας σύντομα τελικό σχήμα και μορφή σε μεγάλο μέρος της επικράτειας.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών, η Ελλάδα θα διαθέτει ένα από τα πληρέστερα δίκτυα στην Ευρώπη, με όλες τις Ηπειρωτικές Περιφέρειες να έχουν τουλάχιστον από δύο αυτοκινητόδρομους, συνολικού μήκους άνω των 2.500 χλμ.

Οι εργασίες συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, ενώ σε πρόσφατες δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Δέδες, διαβεβαίωνε για την ολοκλήρωση της κατασκευής παράπλευρου δρόμου από την Αρχαία Κόρινθο - Κιάτο έως το τέλος του χρόνου, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η παλαιά εθνική οδός, που αποτελούσε αίτημα των κατοίκων και των φορέων της δυτικής Κορινθίας.

Ταυτόχρονα, όπως υπογραμμίζει, θα τηρηθούν στο έπακρο τα χρονοδιαγράμματα και θα ολοκληρωθεί η Ολυμπία Οδός το Μάρτιο του 2017, με τον προσεχή Οκτώβριο να ολοκληρώνεται πλήρως ο αυτοκινητόδρομος του Μορέα, με την περιμετρική της Καλαμάτας.

Δυο άξονες

Στο ίδιο πλαίσιο, λίγοι μήνες απέμειναν για τη λειτουργία των 2 αυτοκινητόδρομων της Ιόνιας Οδού και της Κεντρικής Οδου Ε65, (Μάρτιο του 2017) με τον πρώτο να αφορά τη διαδρομή από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα, μήκους 196χλμ και διασχίζει το Μεσολόγγι, το Αγρίνιο, την Αμφιλοχία και την Άρτα.

Ο δεύτερος άξονας, από την Ξυνιάδα μέχρι τα Τρίκαλα, περνά από τις πόλεις του Δομοκού και της Καρδίτσας.

Στο Νομό Κορινθίας τα έργα είναι εμφανώς πιο προχωρημένα και ειδικά το τμήμα Κόρινθος - Κιάτο είναι ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση καθώς το μόνο που απομένει είναι οι διαγραμμίσεις.

Στο τμήμα έχουν ήδη τοποθετηθεί οι γνωστές σημάνσεις των αυτοκινητοδρόμων ταχείας κυκλοφορίας, που ενημερώνουν για τις επόμενες εξόδους και την κατεύθυνση.

Η προσωρινή ταλαιπωρία με έκτακτες ρυθμίσεις για τους οδηγούς που κινούνται στο τμήμα Κορίνθου - Πατρών, είναι σε ισχύ έως και τα μέσα της εβδομάδας αφορούν εργασίες κατασκευής της αντιολισθηρής στρώσης του ασφαλτοτάπητα των δύο κλάδων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών η κυκλοφορία θα διεξάγεται σε μία λωρίδα ανά κατεύθυνση και μια επιπλέον ενδιάμεση λωρίδα που θα διατίθεται στην κατεύθυνση αιχμής, είτε από τον βόρειο είτε από το νότιο κλάδο.

Διαβάστε περισσότερα για τα έργα που θα αλλάξουν την εικόνα της Ελλάδας στο: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top