11 Αυγ 2016
0 σχόλια

Ηλεία: Πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ στην Ανδρίτσαινα

Πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ στην Ανδρίτσαινα
Αφιέρωμα στην 3η Μεραρχία του ΔΣΕ και το Λαϊκό Διδασκαλείο


Στην πρωτοπόρα συνεισφορά του Λαϊκού Διδασκαλείου Πελοποννήσου, που λειτούργησε στις ελεύθερες περιοχές των Τροπαίων και της Ανδρίτσαινας,

αναφέρθηκε ο κ. Δημήτρης Κάγκουρας, στέλεχος του ΚΚΕ που ήταν και ο κεντρικός ομιλητής στην πολιτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ανδρίτσαινα, στο παλαιό κτίριο της Εφορίας, με πρωτοβουλία των Κομματικών Οργανώσεων Βάσης της Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας του ΚΚΕ.

Προλόγισε το μέλος της ΤΕ Ηλείας του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης στον δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Νίκος Γκότσης.
Πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ στην Ανδρίτσαινα-1
Στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 70 ετών από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος (ΔΣΕ), υπήρξε εκτενής αναφορά στη δράση της 3ης Μεραρχίας του ΔΣΕ, η οποία κάλυπτε τις περιοχές Ανδρίτσαινας και της Ζαχάρως,

Ο κ.Δ. Κάγκουρας αναφέρθηκε στον ιστορικό ρόλο του ΔΣΕ, εστιάζοντας τους λόγους που επέβαλαν την συγκρότησή του και την ιστορική παρακαταθήκη που μεταλαμπάδευσε με τη δράση του στις μεταγενέστερες γενιές.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε προβολή βίντεο με τον μαχητή του ΔΣΕ Αρίστο Ζούπινα (από την Κοστομέρα Ζαχάρως), ο οποίος είχε λάβει μέρος στις μάχες της Ανδρίτσαινας και της Ζαχάρως.

Στον χώρο της εκδήλωσης λειτούργησε βιβλιοπωλείο καθώς και έκθεση αφιερωμένη στον ΔΣΕ και στο Λαϊκό Διδασκαλείο Τροπαίων.


Συνέχεια στη Δίβρη και τη Ζαχάρω

Οι εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια του ΔΣΕ συνεχίζονται με τη μεγάλη εκδήλωση που συνδιοργανώνουν η Επιτροπή Περιοχής Πελοποννήσου και η ΤΕ Ηλείας του ΚΚΕ στις 28 στη Δίβρη, όπου θα τιμηθεί η ηγεσία της 3ης Μεραρχίας του ΔΣΕ,

ενώ στις 9 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τον Νίκο Γκότση, μαχητή του ΔΣΕ στη Ζαχάρω, και τον γιατρό του ΔΣΕ, Πέτρο Τζαμαλούκα.
Πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ στην Ανδρίτσαινα-2

Πηγή: ilia24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top