29 Οκτ 2016
0 σχόλια

Πωλητήριο στο ΚΨΜ της 117 Π.Μ Ανδραβίδας

Πωλητήριο στο ΚΨΜ της Π.Μ Ανδραβίδας
Βγαίνουν το σφυρί …μαγαζιά γωνία με απίστευτα κέρδη


Η ανάπτυξη στην Αχαΐα, την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία περνάει μέσα από τα Κέντρα Ψυχαγωγίας Μονάδας, τα γνωστά σε όλους ΚΨΜ, καθώς όπως προκύπτει από την ατζέντα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στον επόμενο τόνο αυτά θα δημοπρατηθούν και στη συνέχεια θα παραχωρηθούν σε ιδιώτες οι οποίοι θα τα μετατρέψουν σε ίντερνετ café.

Το δρόμο αυτής της εξέλιξης, πίσω από την οποία κινήσεις στρατευμένων κάνουν λόγο για ύπαρξη συγκεκριμένων και… επώνυμων συμφερόντων, άνοιξε το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων της Σπάρτης, το ΚΨΜ του οποίου βγήκε την περασμένη Τρίτη στο σφυρί προκειμένου να αναλάβει τη λειτουργία του ιδιώτης.

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως μόνο για τη σειρά στρατευσίμων του Νοεμβρίου το κέρδος του ιδιώτη θα ανέλθει στα 250.000€ ενώ επειδή η συγκεκριμένη ΕΣΟ είναι μεγάλη «σπάει» στα δύο, γεγονός το οποίο σημαίνει, πως σε λίγες ημέρες μετά την πρώτη «φουρνιά» στρατευσίμων θα προκύψει κέρδος άλλων 250.000 ευρώ.

Επόμενος σταθμός της ιδιωτικοποίησης θεωρείται κάτι παραπάνω από σίγουρο πως θα είναι το Κέντρο Εκπαίδευσης του Μεσολογγίου ενώ θεωρείται βέβαιο πως θα ακολουθήσουν τα ΚΨΜ στις  116 και 117 πτέρυγες μάχης σε Άραξο και Ανδραβίδα.

Για το Μεσολόγγι το κέρδος από κάθε σειρά που θα μπαίνει για εκπαίδευση εκτιμάται πως θα αποδίδει κέρδος που θα αγγίζει τα 300 χιλιάδες ευρώ , ενώ τα ποσά που αναλογούν για τα Κέντρα Ψυχαγωγίας σε Άραξο και Ανδραβίδα ο υπολογισμός δεν είναι εφικτός .

Για το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού στην Πάτρα, παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστο κατά πόσο θα επιχειρηθεί να παραχωρηθεί σε ιδιώτη και αυτό όχι γιατί υπάρχει κάποια ευαισθησία αλλά η πρώτη εκτίμηση που υπάρχει  είναι πως  δεν θα υπάρξει ενδιαφέρον – εκτός και αν δοθεί ως δώρο – σε κάποιον πλειοδότη που θα πάρει κάποιο άλλο ΚΨΜ.

Το… μάρμαρο

Σε όλη αυτή την ιστορία οι μεγάλοι χαμένοι θα είναι οι στρατευμένοι, καθώς από την εμπειρία που υπάρχει από τα όσα συνέβησαν με την ιδιωτικοποίηση του ΚΨΜ στον Κέντρο Εκπαίδευσης στον Αυλώνα μέσα σε λίγες ημέρες η τιμή του καφέ  καθώς και άλλων προϊόντων διπλασιάστηκε με αποτέλεσμα εν μέσω οικονομικής κρίσης  παιδιά οικογενειών που πλήττονται  να  πληρώνουν μεγάλα ποσά.

Επιμέλεια: Κώστας Γιάλπας
Πηγή: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top