10/11/2016
0 σχόλια

Αλαλούμ με την προκήρυξη για την Κοινωφελή στους 34 δήμους

10/11/2016 06:47:00 μ.μ.
Αλαλούμ με την προκήρυξη για την Κοινωφελή στους 34
Σύγχυση έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες με την προκήρυξη του ΟΑΕΔ για τις 6.339 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας στους 34 δήμους, θύλακες υψηλής ανεργίας.


Αιτία, ένα δελτίο Τύπου αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εργασίας και έπειτα κατέβηκε, σύμφωνα με το οποίο: “Μετά από απόφαση του ΑΣΕΠ, το υπουργείο Εργασίας προχώρησε στην αναστολή της υποβολής των αιτήσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΟΑΕΔ, για 6.339 θέσεις, 8μηνης απασχόλησης, που δημιουργούνται στο πλαίσιο της νέας γενιάς προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, σε 34 Δήμους-θύλακες υψηλής μακροχρόνιας ανεργίας.

Συγκεκριμένα, για να αποφευχθούν ζητήματα αντισυνταγματικότητας, το ΑΣΕΠ αποφάσισε την αφαίρεση του μοριοδοτούμενου κριτηρίου «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ) από τη δημόσια πρόσκληση που αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα του ΟΑΕΔ, στις 3 Οκτωβρίου, με το αιτιολογικό ότι η πιλοτική εφαρμογή του ΚΕΑ δεν αναμένεται να εφαρμοστεί σε όλους τους Δήμους της χώρας μέχρι και το τέλος της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων της εν λόγω πρόσκλησης (13-10-2016).

Η νέα πρόσκληση θα αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) μέχρι την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου και θα παραμείνει ανοιχτή για 10 ημέρες.

Όλοι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που ήδη έχουν υποβάλει αίτηση στην ηλεκτρονική σελίδα του Οργανισμού, θα πρέπει να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση»

Το συγκεκριμένο δελτίο Τύπου αναπαρήγαγε και η aftodioikisi.gr, ωστόσο συνεργάτες της αναπληρώτριας υπουργού Ράνιας Αντωνοπούλου υποστήριζαν στην ιστοσελίδα ότι «το δελτίο Τύπου αναρτήθηκε από λάθος» και ότι «το θέμα δεν υφίσταται, καθώς ο έλεγχος της προκήρυξης του ΟΑΕΔ από το ΑΣΕΠ γίνεται πριν από την ανάρτησή της και όχι εκ των υστέρων».

Από το ΑΣΕΠ μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια επίσημη ή ανεπίσημη απάντηση σχετικά με το θέμα που έχει δημιουργηθεί.

Να σημειωθεί ότι το θέμα τέθηκε την περασμένη Παρασκευή από την ΚΕΔΕ η οποία σε επιστολή της προς την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας τόνιζε «την ανάγκη να υπάρξει τροποποίηση της πρόσκλησης που αφορά σε θέσεις κοινωφελούς εργασίας στο σκέλος της ενισχυμένης μοριοδότησης όσων έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Ερώτηση Μάρκου στον υπουργό Εργασίας

Πριν από λίγο για την υπόθεση κατέθεσε ερώτηση στον υπουργό Εργασίας με τίλτο «Δελτίο τύπου – «φάντασμα» του Υπουργείου Εργασίας για τα κοινωφελή προγράμματα», η βουλευτής του Ποταμιού Κατερίνα Μάρκου.

Διάβασε τη συνέχεια στο: aftodioikisi.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top