13 Οκτ 2016
0 σχόλια

Γ. Γεωργιόπουλος: Δρομολογήθηκαν σημαντικά έργα για το νομό Ηλείας

Δρομολογήθηκαν σημαντικά έργα για το νομό Ηλείας
Εννιά εκατομμύρια ευρώ για συντηρήσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο


Γ. Γεωργιόπουλος: παρεμβάσεις σε Ε.Ο 111,Μιράκα –Λάλα, φράγμα Πηνειού

Έργα εξαιρετικής σημασίας, που αφορούν στην βελτίωση της επαρχιακής οδοποιίας στο νομό μας , ανακοίνωσε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Όπως τόνισε υπεγράφη ήδη η πρώτη σύμβαση με τον εργολάβο, ύψους 3 εκατ. ευρώ, για έργα τα οποία αφορούν την περιοχή πάνω από τον Αλφειό ποταμό.

Ανέφερε επίσης ότι εντός των ημερών αναμένεται να υπογραφούν οι συμβάσεις και για άλλες περιοχές του νομού μας, ανακοίνωσε την έναρξη εργασιών μαζί με τον ΓΟΕΒ για την αντιπλημμυρική προστασία, ύψους 830.000 ευρώ,

ενώ είπε ακόμη ότι σύντομα θα δημοπρατηθούν έργα συντήρησης στο φράγμα του Πηνειού, ύψους άνω του 1 εκατ. ευρώ και της Ε.Ο. 111, ύψους 3 περίπου εκατ. ευρώ.

Τέλος, ανέφερε ότι στις προτεραιότητες είναι με τις προσεχείς εργολαβίες η βελτίωση του δρόμου Πύργου – Οινόης.

«Σε μία περίοδο δύσκολη οικονομικά για την χώρα αλλά και για την Περιφέρεια, για όλους μας, η Περιφέρεια αναζητά και προσπαθεί και βρίσκει πόρους στο μέτρο του δυνατού, προκειμένου να βοηθήσει τη ζωή των πολιτών, την ποιότητα της καθημερινότητάς τους, την ασφάλειά τους, την οδική τους ασφάλεια, είπε ο κ. Γεωργιοπουλος.

Σε συνέχεια των προηγούμενων παρεμβάσεων που έχουμε κάνει σε όλο το επαρχιακό δίκτυο, με πολύ καλά ομολογουμένως, αποτελέσματα, είχα την ευκαιρία σήμερα, να υπογράψουμε μια νέα σύμβαση ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ

για τη συντήρηση του οδικού επαρχιακού δικτύου στους δήμους βορείως του Αλφειού ποταμού, δηλαδή στο επαρχιακό δίκτυο του δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας, του δήμου Πύργου, του δήμου Ήλιδας, του δήμου Πηνειού και του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Το έργο σύμφωνα με όσα μας δήλωσε ο ανάδοχος μπορεί και τις επόμενες μέρες, την επόμενη εβδομάδα να ξεκινήσει, σε δύσκολες συνθήκες μέσα στο χειμώνα, αλλά ελπίζουμε ότι όπως και το προηγούμενο διάστημα, θα κάνουμε μια καλή δουλειά.

Το δεύτερο που θέλω να πω, είναι ότι ήδη ξεκινήσαμε τις διαδικασίες έγκρισης για δυο νέους διαγωνισμούς που θα τρέξουμε το επόμενο διάστημα, συνολικού ύψους 5.870.000 ευρώ και για το νότιο τμήμα του νομού και για το βόρειο, καθολικά δηλαδή, για όλη την Περιφερειακή Ενότητα, που θα είναι πάλι διαδικασίες συντήρησης του επαρχιακού μας δικτύου.

Δηλαδή μιλάμε για περίπου 9 εκατομμύρια ευρώ με τα οποία ερχόμαστε και με στοχευμένο τρόπο αλλά και καθολικό τρόπο να βελτιώσουμε το σύνολο και να συντηρήσουμε το σύνολο του επαρχιακού δικτύου.

Υποθέτω, γνωρίζοντας ότι και το προηγούμενο διάστημα δαπανήσαμε πάνω από 10-12 περίπου εκατομμύρια ευρώ τα προηγούμενα 2 χρόνια για συντήρηση του δικτύου, αν συμπεριλάβουμε και αυτά νομίζω ότι φτάνουμε σε ένα ποσό κοντά στα 20 εκατομμύρια μέσα σε μία τριετία, αντιλαμβάνεστε ότι το έργο που έχει γίνει και πρόκειται να γίνει ακόμα είναι πάρα πολύ σπουδαίο.

Παρεμβάσεις και στο εθνικό δίκτυο

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία του πως το επόμενο διάστημα θα αναγγείλει πολύ σπουδαίες παρεμβάσεις και στο εθνικό δίκτυο και συγκεκριμένα:

Για τον δρόμο Πύργος-Οινόη, που έχει πάρα πολλά προβλήματα εξαιτίας της μορφολογίας του εδάφους για τέσσερα σημεία, στα οποία αυτή τη στιγμή η συγκοινωνία γίνεται με πολύ μεγάλες δυσκολίες, προϋπολογισμού 1.034.000 ευρώ.

Επίσης για το δρόμο Μοιράκα-Λάλα, όπου στη θέση «Καζάνι» υπάρχει μία σημαντική καθίζηση του εδάφους και η μελέτη εδώ είναι της τάξεως των 710.000 ευρώ.

Έχει αυτή τη στιγμή εγκριθεί για τη χρηματοδότησή του από το υπουργείο, από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου και μένει τις επόμενες μέρες να υπογραφεί από τον υπουργό.

«Μιλάμε λοιπόν συνολικά για παρεμβάσεις της τάξεως των 10.500.000 ευρώ.

Θέλω να πιστεύω ότι όπως το προηγούμενο διάστημα, το προείπα βέβαια αυτό, θα τρέξουν και γρήγορα οι διαγωνιστικές διαδικασίες προκειμένου από την άνοιξη, από τις αρχές του καλοκαιριού και με αυτούς τους 4 διαγωνισμούς που είπα, θα είμαστε σε θέση να έχουμε ολοκληρώσει και να κάνουμε τις παρεμβάσεις μέσα σε καλύτερες καιρικές συνθήκες, για να είμαστε και πολύ πιο σύντομοι»

Παρεμβάσεις σε 111 και φράγμα Πηνειού

Τέλος αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έχουν γίνει σε συνεργασία με τον 
δήμαρχο της Ήλιδας, και τον Γιάννη τον Λύτρα, αντιπεριφερειάρχη υποδομών, μία ουσιαστική και καλή χρηματοδότηση για τον 111 ( θα γίνει για Ηλεία και Αχαΐα η χρηματοδότηση) αλλά και στις παρεμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του φράγματος του Πηνειού.

«Εκεί θα έχουμε μία σημαντική χρηματοδότηση από το υπουργείο, της τάξεως του 1.700.000 ευρώ από το πρόγραμμα του υπουργείου και ίσως 1 εκατομμυρίου από το ΠΔΕ της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, είπε ο κ. Γεωργιόπουλος.

Και υπάρχει επιπροσθέτως ανέφερε και μια πολύ καλή εξέλιξη και για τον δρόμο πρόσβασης στο ΧΥΤΥ, με ένα σημαντικό ποσό με τελικό βέβαια δικαιούχο τον δήμο Ήλιδας.

Πηγή:ilia24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top