31 Οκτ 2016
0 σχόλια

Επιχείρηση Β. Λύγγα στον Πύργο: Η κρίση ως αφορμή για άνοιγμα σε ξένες αγορές!

Επιχείρηση Β. Λύγγα στον Πύργο
*Γλυπτά από τον Πύργο στα Αραβικά Εμιράτα το Ντουμπάι και τη Ρωσία

Ο Βασίλης Λύγγας ξεκίνησε να ασχολείται με τα μάρμαρα το 1968.

Εργάστηκε για έναν χρόνο στη πόλη του Πύργου και στη συνέχεια, έφυγε για την Αθήνα με σκοπό την περαιτέρω εκπαίδευση του στο αντικείμενο της γλυπτικής.

Το 1980 επέστρεψε στον Πύργο. Ασχολείται από τότε –πάντα με κύριο υλικό του το μάρμαρο - με όλα όσα έχουν να κάνουν με αυτό:

Έχει δημιουργήσει 26 μαρμάρινες προτομές, εκκλησιαστικά και ταφικά μάρμαρα

Η εταιρεία, λειτουργεί από το 1963 με υπεύθυνο τον κ. Βαγγέλη Παρασκευά, ώσπου το 1996 τα ηνία της επιχείρησης αναλαμβάνει ο κ. Λύγγας.

Το 2000 στην εταιρεία προστίθεται ένα ακόμα πρόσωπο, ο γιος του κ. Λύγγα, Παναγιώτης, ο οποίος ακολουθώντας τα βήματα της οικογενείας, έχει τελειώσει τις σπουδές τους σε σχολή γλυπτικής.

Εξ αιτίας της οικονομικής κρίση και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν στην εποχή μας όλοι οι επαγγελματίες, η ιδέα τους ήταν η επιχείρηση να προσανατολιστεί προς το εξωτερικό, στρεφόμενη σε άλλες πιο εύρωστες οικονομικά αγορές!
Συγκεκριμένα η πρώτη κίνησή της, ήταν η συνεργασία με τα Αραβικά Εμιράτα. όπου Ξεκίνησαν να τους στέλνουν κυρίως καλλιτεχνικά δημιουργήματα σε μάρμαρο, όπως κολόνες, κιονόκρανα και γενικότερα οτιδήποτε σκαλιστό και γλυπτό ζητούσαν.

Η συνεργασία με τα Αραβικά Εμιράτα ξεκίνησε πέρυσι στα τέλη Οκτωβρίου.

Περίπου στις 20 Νοεμβρίου ξεκίνησε από εδώ, το πρώτο κοντέινερ ! Στην συνέχεια στάλθηκαν ακόμη πέντε. Ο δρόμος της επιχείρησης προς ανατολάς, είχε πλέον ανοίξει…

Αυτή την περίοδο υπάρχουν προτάσεις από το Κουβέιτ, το Κατάρ και το Ντουμπάϊ για ότι έχει σχέση με τα καλλιτεχνικά προϊόντα της επιχείρησης.

Η προσπάθεια που καταβάλει η εταιρεία είναι τεράστια, καθώς στηριζόμενοι μόνο και μόνο στην δική τους δύναμη και θέληση προσπαθούν οι άνθρωποί της, να καλύψουν και το εμπορικό κομμάτι.

Στόχος τους είναι να επεκταθούν στις αγορές της Ρωσίας και του Ιράν, πέραν της συνεργασίας τους με Μπαχάμες, Γερμανία, Ιταλία, Βέλγιο και Ελβετία.

Στις ευρωπαϊκές χώρες ενδιαφέρονται κυρίως για την αγορά εξειδικευμένων πετρωμάτων όπως είναι οι xαλαζιακές πλάκες ενώ στις ανατολικές δείχνουν την προτίμηση τους στα καλλιτεχνικά γλυπτά.
Τέλος, ο κ.Λύγγας μας τόνισε πως διαθέτουν 520 κωδικούς προϊόντων αυξημένης τεχνικής, σε έναν τεράστιο εκθεσιακό χώρο και ένα από τα πιο σύγχρονα και εξοπλισμένα εργαστήρια της Πελοποννήσου το οποίο απαρτίζεται από τρεις κόφτες, μία φρέζα, δύο παντογράφους, δύο τόρνους, τρία γυαλιστήρια και αμμοβολή.

Ο εκθεσιακός χώρος βρίσκεται στην πόλη του Πύργου στην οδό Υψηλάντου 7.

Τηλ επικοινωνίας:2621022391

Πηγή: ilia24.gr
(Από την έντυπη έκδοση του Σαββατοκύριακου 29-30 Οκτωβρίου του ilia24.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top