6 Οκτ 2016
0 σχόλια

Ηλεία: ΣΟΚ-Άλλος στον τάφο του ήρωα από το Χάβαρι

ΣΟΚ-Άλλος στον τάφο του ήρωα από το Χάβαρι
Σοκάρει την Ηλεία το µακάβριο µπέρδεµα-Την άλλη εβδομάδα η κηδεία του καταδρομέα Ανδρέα Αναστασόπουλου στο Χάβαρι


Μια ακόμα τραγική ιστορία του πολέμου, της τραγωδίας του 1974, έρχεται να αποκαλύψει η πρόσφατη ταυτοποίηση των λειψάνων των 16 Ελλήνων στρατιωτών του Νοράτλας «Νίκη 4» στον τύμβο της Μακεδονίτισσας στην Κύπρο.

Το βράδυ εκείνο της 21ης Ιουλίου του 1974 χάθηκαν 32 καταδρομείς της Α’ Μοίρας Καταδρομών του Μάλεμε και μέλη του πληρώματος του αεροπλάνου, από φίλια πυρά. Ανάμεσά τους, οι καταδρομείς Ανδρέας Αναστασόπουλος από το Χάβαρι και Σπύρος Μανιάτης από τη Ζαχάρω.

Και μπορεί οι δύο ήρωες να «ξαναπάτησαν» το βράδυ της Τρίτης σε Ελληνικό έδαφος, μετά από 42 χρόνια, ωστόσο, ο καταδρομέας Ανδρέας Αναστασόπουλος από το Χάβαρι δεν μπορεί να αναπαυτεί στη γη που τον γέννησε, καθώς στο οικογενειακό μνήμα, στο κοιμητήριο του Χαβαρίου, αναπαύεται… άλλος ήρωας της Κύπρου!

Όπως μας ενημέρωσαν κάτοικοι αλλά και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χαβαρίου κ. Σπύρος Παπαζαφειρόπουλος, πριν από μερικά χρόνια, τα λείψανα του αδικοχαμένου Καταδρομέα – όπως όλοι πιστεύαν τότε – ανακαλύφθηκαν στην Κύπρο και επέστρεψαν στο Χάβαρι όπου και ετάφησαν στο οικογενειακό μνήμα.

Λίγο καιρό μάλιστα μετά η Κυπριακή Δημοκρατία, σε συνεργασία με το δήμο Αμαλιάδας, την Τοπική Κοινότητα Χαβαρίου και άλλους φορείς, τίμησε την μνήμη του Ανδρέα Αναστασόπουλου με την τοποθέτηση προτομής του στην πλατεία του Χαβαρίου.

Η ταυτοποίηση όμως των λειψάνων που εντοπίστηκαν στην Κύπρο και αναγνωρίστηκαν μέσω DNA από τις Ελληνικές και Κυπριακές Αρχές απέδειξαν ότι ο αδικοχαμένος Καταδρομέας από το Χάβαρι, όλο αυτό το διάστημα, παρέμενε στην Κύπρο…

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα λείψανα που ετάφησαν στο κοιμητήριο του Χαβαρίου ανήκουν σε άλλο Καταδρομέα από την Αιτωλοακαρνανία.

Η επιστροφή του Ήρωα της Κύπρου Ανδρέα Αναστασόπουλου προγραμματιζόταν να γίνει αύριο, Παρασκευή,

Ωστόσο, η κηδεία του θα μετατεθεί για μερικές ημέρες και θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, καθώς, θα πρέπει πρώτα να γίνει η εκταφή των λειψάνων που τοποθετήθηκαν, από λάθος, στη θέση του…



Πηγή: ilia24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top