13 Νοε 2016
0 σχόλια

«Αστακός» η Αθήνα: 4.000 αστυνομικοί και 500 πράκτορες στην προστασία του Ομπάμα

«Αστακός» η Αθήνα αστυνομικοί και πράκτορες στην προστασία του Ομπάμα
Στο ανώτατο σημείο συναγερμού έχει τεθεί το σύνολο των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., λόγω των «ασύμμετρων» απειλών που καλείται να αντιμετωπίσει από τη Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη.

Η ηγεσία της Αστυνομίας βρίσκεται πλέον υπό ασφυκτικό κλοιό, καθώς η επίσκεψη του προέδρου Ομπάμα έχει πυροδοτήσει αλυσιδωτή αντίδραση στον αναρχικό χώρο και την εγχώρια τρομοκρατία.

Η επίθεση της Πέμπτης στη γαλλική πρεσβεία, στην καρδιά του πολιτικού και διπλωματικού κόσμου, έφερε στην επιφάνεια αδυναμίες του υφιστάμενου επιχειρησιακού σχεδίου, το οποίο διορθώθηκε άμεσα μετά την παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Ακολούθησε ακύρωση της ομιλίας του προέδρου Ομπάμα στον αρχαιολογικό χώρο της Πνύκας, για λόγους ασφαλείας.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που διετίθεντο στις διπλωματικές αποστολές ενισχύθηκαν, όμως, την Παρασκευή ήρθε νέο «χτύπημα». Απειλές κατά της επίσκεψης Ομπάμα εκτόξευσε η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», με κείμενο που αναρτήθηκε στο Ιndymedia.

Η οργάνωση, η οποία συμπεριλαμβάνεται στις σχετικές λίστες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, καλεί τους αναρχικούς να πραγματοποιήσουν οργανωμένη επίθεση, να ανταποδώσουν τη βία και να σαμποτάρουν την επίσκεψη.

«Στις 15-16 Νοεμβρίου επισκέπτεται την Ελλάδα ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama. Οι αναρχικοί, ως ο μόνος εσωτερικός εχθρός της εξουσίας, μπορούμε να γίνουμε ο καταλύτης της σύγκρουσης και να τους χαλάσουμε τη γιορτή...

Μπορούμε να τους επιστρέψουμε ελάχιστη από τη βία που ασκούν καθημερινά πάνω μας. Όμως η οργάνωση επιθέσεων και συγκρούσεων, κατά την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου, δεν θέλουμε να περιοριστεί σε μια περιστασιακή εκτόνωση.

Το σαμποτάζ της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου μπορεί να είναι η αρχή της δημιουργίας ενός οργανωμένου αναρχικού κινήματος, με σκοπό την επίθεση στο εδώ και τώρα και την καταστροφή του κράτους και της εξουσίας», αναφέρει το κείμενο των Πυρήνων της Φωτιάς.

Ωστόσο αυτές οι απειλές ήταν απλά το κερασάκι στην τούρτα, καθώς είχαν προηγηθεί δεκάδες αφίσες και καλέσματα αναρχικών και αντιεξουσιαστικών ομάδων.

Οι δρόμοι της Αθήνας έχουν γεμίσει με αφίσες που καλούν σε γενικό ξεσηκωμό και σε «πόλεμο σε κράτη και αφεντικά».

Πηγή: koolnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top