29 Νοε 2016
0 σχόλια

ΠΟΕΔΗΝ: Συνθήκες πολέμου επικρατούν στα ΤΕΠ της Χώρας. Τι γίνεται στην Ηλεία

ΠΟΕΔΗΝ: Συνθήκες πολέμου επικρατούν στα ΤΕΠ της Χώρας
Συνθήκες… πολέμου επικρατούν στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) των δημόσιων νοσοκομείων.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ, η διαλογή περιστατικών στα ΤΕΠ γίνεται από διοικητικούς  υπαλλήλους και όχι από επαγγελματίες υγείας.

Καταγράφονται δραματικές καθυστερήσεις στην παράδοση των ασθενών από τους διασώστες του ΕΚΑΒ και στις εξετάσεις των επειγόντων περιστατικών που προσέρχονται με συνοδούς.

Σε πολλά ΤΕΠ υπάρχουν μόνο αγροτικοί και ειδικευμένοι γιατροί, ενώ σε ρόλο τραυματιοφορέα και νοσηλευτή είναι συχνά οι συνοδοί των ασθενών.

Σε άλλα ΤΕΠ νοσοκομείων δεν μπορεί να γίνει ούτε η αιματολογική εξέταση για τροπονίνη για διάγνωση του εμφράγματος, με αποτέλεσμα να οργανώνεται διακομιδή ασθενούς σε άλλα νοσοκομεία με ό,τι ρίσκο συνεπάγεται αυτό για τον ασθενή.

Ακόμη και άστεγοι εντοπίζονται στα ΤΕΠ προκειμένου να εξασφαλίσουν τον ύπνο τους.

Η κίνηση στα ΤΕΠ αυξήθηκε 40% κατά την τελευταία τριετία. Η αναμονή σε πολλές περιπτώσεις κυμαίνεται από 5 έως 8 ώρες. Έκτακτα περιστατικά περιμένουν ώρες να εξεταστούν.

Στα μεγάλα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Αττικής από την ώρα που προσέρχεται ο Ασθενής στα ΤΕΠ έως την εισαγωγή του μεσολαβούν και 12 ώρες  Η έλλειψη τραυματιοφορέων ξεπερνά το 70%.

Όσον αφορά την Ηλεία:

Στο Νοσοκομείο Πύργου η κάλυψη του ΤΕΠ γίνεται επί το πλείστον με γενικούς γιατρούς που μετακινούνται από τα ΚΥ του Ν. Ηλείας. Συχνές είναι οι διακομιδές λόγω ελλείψεων Ιατρών βασικών Ειδικοτήτων σε άλλα Νοσοκομεία (Πάτρα).

Στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας τα ΤΕΠ λειτουργούν με εξουθενωμένους πια γενικούς ή αγροτικούς γιατρούς. Πολλές φορές για εκτίμηση από κάποιο ειδικευμένο γιατρό διακομίζεται περιστατικό σε άλλα Νοσοκομεία (μέχρι και στην Πάτρα). Συχνές είναι οι διακομιδές λόγω ελλείψεων Ιατρών βασικών Ειδικοτήτων σε άλλα Νοσοκομεία.

Γ.Ν.ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ – Γ.Ν.ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ – Γ.Ν.ΜΟΛΑΩΝ. Και τα τρία νοσοκομεία λειτουργούν με μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας λόγω έλλειψης βασικών ειδικοτήτων Ιατρών, Νοσηλευτικού προσωπικού και ανυπαρξία Ιατρικοτεχνολογικού Εξοπλισμού.

Πηγή: odigos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top