11 Νοε 2016
0 σχόλια

gsis. gr, Τέλη κυκλοφορίας 2017: Πίνακες. Εκτυπώστε το ειδοποιητήριο σε λίγες μέρες

gsis. gr, Τέλη κυκλοφορίας 2017. Εκτυπώστε το ειδοποιητήριο
Στο αμέσως επόμενο διάστημα, αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις σχετικά με τις αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων για το 2017, σύμφωνα με ενημέρωση από στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016.


Ειδικότερα, "κύκλοι" του υπουργείου Οικονομικών επισήμαναν η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, θεωρεί ότι οι προτάσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδη, για τις αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Οι αλλαγές τις οποίες είχε εισηγηθεί ο πρώην αναπληρωτής υπουργός, προέβλεπαν μειώσεις τελών κυκλοφορίας για τα παλαιά και μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα και αυξήσεις για τα καινούργια και ακριβά άνω των 2.000 κυβικών.

«Θα δούμε, αν τελικά θα υπάρξουν αλλαγές» σημείωσαν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών. [Μπορείτε να κατεβάστε /εκτυπώσετε το ειδοποιητήριο για τα τέλη κυκλοφορίας του 2017,  όταν αυτά αναρτηθούν στο www.gsis.gr, επιλέγοντας το link στο τέλος του άρθρου].

Τα τέλη κυκλοφορίας 2017.

Λίγες ημέρες έχουν απομείνει μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, οπότε και θα ξεκινήσει η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας για το 2017 και τα σενάρια για το τι θα ισχύσει τελικά δίνουν και παίρνουν.

Κανείς δεν γνωρίζει τους ακριβείς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, ωστόσο, κάποιες υπάρχουν πρώτες ενδείξεις...

Σε γενικές γραμμές, ένα εύρος στο οποίο θα κυμανθούν τα τέλη κυκλοφορίας είναι από 22 ευρώ έως και 828 ευρώ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούν να υπάρξουν κι άλλες εκπλήξεις.
Η πρώτη, σύμφωνα με την «Ημερησία», έχει να κάνει με τη μείωση των τελών κυκλοφορίας 2017 στα υψηλού κυβισμού ηλικίας 10 ετών και άνω αυτοκινήτων σε ένα ποσοστό από 5% έως και 40%, σε μια προσπάθεια αφενός να σταματήσει το φαινόμενο της κατάθεσης πινακίδων από όσα αυτοκίνητα έχουν απομείνει σε κυκλοφορία, αφετέρου να δοθεί ένα σημαντικό κίνητρο για την ανάκτησή τους.

Βέβαια, τα τέλη κυκλοφορίας 2017 που αναμένεται να ισχύσουν παραμένουν «τσουχτερά» παρ’ όλες τις μειώσεις που θα ισχύσουν, καθώς για τα 2λιτρα θα κυμανθούν από 492-552 ευρώ, τα 3λιτρα από 666-750 ευρώ και τα 4λιτρα και άνω από 738-828 ευρώ.

Ωστόσο, πριν οι εκπτώσεις χαρακτηριστούν «γενναίες», θα πρέπει να συνυπολογιστεί και το κόστος του καυσίμου, καθώς σε αυτόν τον τύπο των αυτοκινήτων είναι ένα έξοδο πολύ σημαντικό λόγω των μεγάλων, ενεργοβόρων, κινητήρων.

υ 2017 θα είναι πιο δίκαια και πιο αναλογικά, δήλωσε το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης προσερχόμενος σε προσυνεδριακή εκδήλωση-συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη.

«Κάντε λίγη υπομονή. Αυτό που μπορούμε να δεσμευθούμε είναι ότι θα είναι πιο δίκαια και πιο αναλογικά από την προηγούμενη χρονιά και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε αυτοκίνητα τα οποία δεν είχαν πάρει πινακίδες τα προηγούμενα χρόνια, φέτος να πάρουν», απάντησε σε σχετική ερώτηση.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε / εκτυπώσετε το ειδοποιητήριο για τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων 2017

Διαβάστε περισσότερα στο: madata.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top