31 Ιαν 2017
0 σχόλια

Δασικοί χάρτες: Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες
Στο τμήμα χαρτογραφήσεων της Διεύθυνσης Δασών Ηλείας


Ξεκίνησε η διαδικασία των αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες της Ηλείας.

Αρκετοί είναι εκείνοι οι οποίοι ήδη επισκέφτηκαν την διεύθυνση δασών στον Πύργο προκειμένου να ενημερωθούν για το που αλλά και για το πώς θα μπορέσουν να υποβάλλουν αντίρρηση, ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι οι οποίοι προχώρησαν στην υποβολή αίτησης ατελώς καθώς είχαν στην κατοχή τους πράξεις χαρακτηρισμού.
   
Αναφερόμενος στην έναρξη της διαδικασίας ο δασολόγος Άρης Μίχος επισήμανε:

«Εδώ και μία εβδομάδα έχει ξεκινήσει η εφαρμογή των αντιρρήσεων. Ο κάθε πολίτης αλλά και οι υπηρεσίες μπορούν να υποβάλλουν ατελώς αντιρρήσεις.

Υπήρχαν κάποια προβλήματα σε σχέση με την ΕΚΧΑ , το κτηματολόγιο και την εφαρμογή, τα οποία έχουν λυθεί κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου και μπορούμε να πούμε ότι το σύστημα τρέχει με ικανοποιητική ταχύτητα και ο κάθε ένας μπορεί να μπαίνει και να βλέπει το χάρτη για το πώς είναι η περιοχή του.

Εδώ και μία εβδομάδα, υπάρχει προσέλευση στα αρμόδια γραφεία δασικών χαρτών και ενημερώνεται ο κόσμος για το πως έχει χαρακτηριστεί  η περιοχή του,  πως μπορεί να μπει στο siteτων δασικών χαρτών και ειδικότερα ενημερώνεται από το προσωπικό για το πώς μπορεί να κάνει αντίρρηση.
     
Ήδη  σήμερα (σ.σ. χθες) κάναμε τις πρώτες αντιρρήσεις ατελώς.

Θα πρέπει να τονίσω ότι χρειάζετα ιδιαίτερη προσοχή στο κόσμο για το πώς θα πρέπει να κοιτάει  και το πώς έχει χαρακτηριστεί το χωράφι του.

Εάν υπάρχουν έγγραφα τα οποία έχει όπως πράξεις χαρακτηρισμού που δεν έχουν περαστεί να έρθει και να υποβάλλει αντιρρήσεις ατελώς.

Ένα νέο το οποίο είχε προκαλέσει την αγωνία όλου του κόσμου αλλά και τη δική μας, είναι με την αναδασωτέα του 2007 ότι όσες εκτάσεις βρήκε η φωτιά και έχουν καταγραφεί ως χωράφια.

Με πρωτοβουλία και ενέργειες της υπηρεσίας αυτά θα αφαιρεθούν από τον χάρτη και ο κόσμος εκεί δεν οφείλει να υποβάλει αντιρρήσεις.

Η έκταση αυτή ήταν αρκετά μεγάλη και αυτή τη στιγμή κάνουμε επεξεργασία να απομονώσουμε τα χωράφια αυτά που είχαν κηρυχτείως αναδασωτέα έκταση.
   
Ατελώς ενστάσεις μπορούν να κάνουν όλοι όσοι έχουν πράξεις χαρακτηρισμού και δεν έχουν τελεσιδικήσει ή είναι σε εκκρεμότητα, εκτάσεις που είναι εντός σχεδίου και θα χρειαστεί βεβαίωση από το αρμόδιο πολεοδομικό γραφείο ή εκτάσεις που είναι εντός διανομών εποικιστικών εκτάσεων που θα πρέπει να υπάρχει βεβαίωση από το αρμόδιο γραφείο εποικισμού.

Υπάρχουν αιτήματα που έχουν διαβιβαστεί στο υπουργείο και είναι σε διεργασία εξέτασης» επισήμανε ο κ. Μίχος.

Άννα Αγγελίδου
Πηγή: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top