16 Ιαν 2017
0 σχόλια

Αντισυνταγματική η υπουργική απόφαση για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

Αντισυνταγματική η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές
Το ΣτΕ έκανε δεκτή την αίτηση των επαγγελματικών Ενώσεων

«Ποτέ την Κυριακή» απάντησε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στην προσπάθεια της Πολιτείας να λειτουργούν τα εμπορικά και άλλα καταστήματα όλες της Κυριακές του χρόνου.

Και αυτό γιατί έκρινε αντισυνταγματική η σχετική απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης που επέτρεπε τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές σε 3 περιοχές (και σε 8 υποπεριοχές) της χώρας.

Τώρα, η Ολομέλεια του ΣτΕ δημοσίευσε την υπ΄ αριθμ. 100/2017 απόφασή της με την οποία έγινε δεκτή η αίτηση επαγγελματικών Ενώσεων που ζητούσαν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η από 7.7.2014 υπουργική απόφαση που επέτρεπε δοκιμαστικά τη λειτουργία των εμπορικών, κ.λπ. καταστημάτων σε 3 περιοχές (και σε 8 υποπεριοχές) της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι το Σεπτέμβριο του 2014 η Ολομέλεια του ΣτΕ με πρόεδρο το Σωτήρη Ρίζο (στο μεσοδιάστημα συνταξιοδοτήθηκε) και εισηγήτρια τη σύμβουλο Επικρατείας Μαρία Καρακανώφ (στο μεταξύ προήχθη σε αντιπρόεδρο του ΣτΕ) με απόφαση του Τμήματος Αναστολών είχε «παγώσει» προσωρινά την λειτουργία των εμπορικών κ.λπ. καταστημάτων της Κυριακές, μέχρι να εκδοθεί η οριστική απόφαση της Ολομέλειας, η οποία και τώρα εκδόθηκε.

Επίσης, να σημειωθεί ότι το 1909 με νόμο καθιερώθηκε για πρώτη φορά η Κυριακή ως ημέρα αργίας των καταστημάτων, εκτός από ορισμένες κατηγορίες καταστημάτων όπως είναι ταβέρνες, κέντρα διασκεδάσεως, εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, καφενεία (καφετέριες), τουριστικών ειδών κ.λπ.

Περισσότερα στο: e-radio.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top