14 Ιαν 2017
0 σχόλια

Σύλλογος «ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ»: Γαμοχαρές, αποκριάτικα γλέντια και πεζοπορίες…!

 Γαμοχαρές, αποκριάτικα γλέντια και πεζοπορίες…! απο το Σύλλογο «ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ»
Αποκριάτικη εξόρμηση στην ορεινή και παραλιακή Ηλεία διοργανώνει ο «Επτάλοφος» για το τριήμερο 25, 26, 27 Φεβρουαρίου


Με μεγάλη διάθεση και κέφι, διοργανώνεται και φέτος από τον Σύλλογο «ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ», η καθιερωμένη πλέον Αποκριάτικη εξόρμηση, η 9η κατά σειρά, με πεζοπορίες στην Ορεινή και παραλιακή Ηλεία, στα Ιαματικά Λουτρά, στον Καϊάφα, καθώς και η παραδοσιακή εκδήλωση, Γαμοχαρές και πολλά αποκριάτικα γλέντια στο Γούμερο, την Αγουλινίτσα και άλλες περιοχές της Ηλείας, στις 25, 26 και 27 Φεβρουαρίου 2017.

Στο τριήμερο αυτό δεν θα λείψουν οι Αθηναίοι και Γουμεριώτες της Αθήνας, οι οποίοι έρχονται κάθε χρόνο, αφού είναι συνδιοργάνωση με τον Ε.ΟΣ Αθηνών.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

1η ημέρα - Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017: Αναχώρηση με λεωφορείο στις 07.00π.μ. από την Αθήνα. Άφιξη περίπου στις 12.00 π.μ. στο Κατάκολο.

Πεζοπορία 3 ώρες περίπου στο πανέμορφο μονοπάτι της Αρχαίας Φείας (Κατάκολο, λόφος Κατακόλου, Φαρος, Ηφαίστειο, Ποντικόκαστρο, Αγιος Ανδρέας, Κορακοχώρι, Μπούκα, Λεβεντοχώρι, Σκαφιδιά).

Αυτοί που δεν θα πεζοπορήσουν θα επισκεφθούν τα δυο Μουσεία στο Κατάκολο, το Λαογραφικό μουσείο στο κτήμα Μερκούρη και την βυζαντινή Μονή Σκαφιδιάς!

Άφιξη περίπου στις 17.00, στον Ξενώνα για φαγητό, γλέντι, αποκριάτικο χορό και Μπάτζελορ πάρτι για τις Νύφες!

2η ημέρα - Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017: Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Πύργου, έπειτα ανάλογα με το χρόνο, τρίωρη πεζοπορία στο μονοπάτι της Ευαιξίας (του μυθικού Νέστορα), Κάτω Σαμικό, όρος Λαπιθα, κάστρο, κυκλώπεια τείχη, λίμνη Καϊάφα, όπου προβλέπεται Ιαματικό λουτρό και τέλος Ζαχάρω!

Στη συνέχεια περίπου στις 13.00, συμμετοχή στην αναβίωση αποκριάτικων εκδηλώσεων, χορός, γλέντι, με αποκριάτικους χορούς, και παραδοσιακούς τοπικούς μουσικούς, του Δ.Δ. Επιταλείου!

3η ημέρα - Καθαρά Δευτέρα: Αναχώρηση - άφιξη Γούμερο, δίωρη πεζοπορία - επίσκεψη στην παλαιά εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στο κάστρο, στο ναό της Αρτέμης, στο Μυκηναικό νεκροταφείο, στο πυροσβεστικό φυλάκιο και τέλος στον ξενώνα!

Στη συνέχεια, στις 11.30 π.μ., θα πραγματοποιηθούν στο Δ.Δ. Γουμέρου οι Γαμοχαρές, μια πανέμορφη ορειβάτισσα για νύφη και το σόι της, οι δε Γουμεριώτες το γαμπρό και το σόι του, αναβιώνοντας με δρώμενο το έθιμο του γάμου, με κουδουνάδες.

Θ’ ακολουθήσει φαγητό από νηστίσιμα άφθονο κρασί, χορός και γλέντι, μέχρι τις 17.00 μ.μ.!

Για αυτούς που δεν θα πεζοπορήσουν θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στα πανέμορφα χωριουδάκια της ορεινής Ηλείας, επίσης ο Αρχηγός μπορεί να κάνει αλλαγή στο πρόγραμμα, για καλό της εξόρμησης!

Επιστροφή στις ρίζες μας μέσα από την ανάδειξη και αναβίωση των πανάρχαιων πολιτιστικών εκδηλώσεων της ορεινής Ηλείας!

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τον Σύλλογο «ΕΠΤΑΛΟΦΟ», την Αντινομαρχεία Ηλείας, τον Δήμο Πύργου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η ΓΕΡΑΚΙΝΑ», το ΕΒΕΑ Ηλείας, το Δ.Δ. ΓΟΥΜΕΡΟΥ, το Δ.Δ. ΑΓΟΥΛΙΝΙΤΣΑΣ, τον Σύλλογο Γουμεριωτών Ηλείας «Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ» και ο Σύλλογος Γυναικών Πύργου «οι ΠΥΡΓΙΩΤΙΣΣΕΣ»!

Η τιμή είναι 60 ΕΥΡΩ το άτομο, μόνο σε ότι αφορά την μεταφορά με το λεωφορείο.

Όποιος επιθυμεί μπορεί να δηλώσει συμμετοχή στο τηλ. 6974070997. Αρχηγός ο Εθελοντής, Παναγιώτης Αχιλλεόπουλος!

Πηγή: ilia24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top