26 Φεβ 2017
0 σχόλια

Καρναβάλια σε όλη την Ηλεία!

Καρναβάλια στην Ηλεία
Φωτογραφία ilialive.gr/weekend
Η μεγάλη μέρα  της Αποκριάς έφτασε και στις περισσότερες περιοχές της Ηλείας μας περιμένουν τα καρναβάλια για να διασκεδάσουμε και να ξεφαντώσουμε μέχρι τελικής πτώσης!


Στα Λεχαινά, το Τραγανό, τη Ζαχάρω, την Κρέστενα, τα Μακρίσια, την Καλλιθέα, τη Φιγαλεία  το Πελόπιο Ολυμπίας, στην Ώλενα.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να οπλιστούμε με κέφι και καλή διάθεση!! Έχουμε λοιπόν και λέμε:

Λεχαινά

Το 43ο Καρναβάλι Λεχαινών έρχεται με πολύ κέφι αρκετές συμμετοχές και όπως πάντα με βραζιλιάνικο χρώμα. Αρκετές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν πριν και μετά τη μεγάλη παρέλαση (3μμ), ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και το Μικρό Καρναβάλι της Μυρσίνης

Κρέστενα

Με τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, που μετρά ήδη 24 χρόνια παρουσίας, κορυφώνονται την Κυριακή, οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Κρέστενα.  Την Κυριακή στις 3 το μεσημέρι λοιπόν, η κεντρική πλατεία Κρεστένων, θα γεμίσει με καρναβαλιστές, χιουμοριστικά πληρώματα από την επικαιρότητα και με θέματα από παλιές,  καλές … εποχές!

Μακρίσια

Ρυθμοί αποκριάς και στα Μακρίσια, όπου στις 3 το μεσημέρι της Κυριακής, ξεκινάει η παρέλαση για το 3ο καρναβάλι μακρισίων που κρύβει πολλές εκπλήξεις!  Συμμετέχουν 22 γκρουπ εκ των οποίων τα 15 είναι με άρματα, με μαθητές σχολείων και καρναβαλιστές από την ευρύτερη περιοχή.

Καλλιθέα

Το καρναβάλι του Ζάχα αποτελεί το επίκεντρο των αποκριάτικων εκδηλώσεων στη δημοτική ενότητα Καλλιθέας. Μπορεί να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον στο δήμο, το Καρναβάλι της Κρέστενας, όμως και στην Καλλιθέα, γίνεται ντόρος…

Τραγανό

Το δεύτερο μεγάλο καρναβάλι στον Κάμπο. Στο Τραγανό επιστρατεύουν φαντασία και κέφι για την δική τους παρέλαση στο κέντρο του χωριού.

Ζαχάρω

Θεσμός πλέον και το Ζαχαρέικο καρναβάλι που διοργανώνουν οι σύλλογοι της περιοχής υπό την αιγίδα του δήμου Ζαχάρως. Σήμερα στις 4 το απόγευμα, θα ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις με παιδικό πάρτι στην κεντρική πλατεία Ζαχάρως με κλόουν και φουσκωτά, ενώ αύριο Κυριακή στις 3 το μεσημέρι θα σημάνει η ώρα της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης σε ένα γιορτινό πολυθέαμα.

Φιγαλεία

Έχει τη δική του παράδοση του καρναβάλι της Ζούρτσας στη Ζ. Φιγαλεία. Φέτος διοργανώνεται για 38η φορά και οι συμμετέχοντες έχουν ετοιμάσει αρκετές εκπλήξεις για τη μεσημεριανή παρέλαση.

Πελόπιο

Όπως πάντα η φαντασία,  το κέφι και  ο ενθουσιασμός  αποτελούν τα βασικά συστατικά των  εκδηλώσεων που με μεγάλη χαρά προετοιμάζουν σύλλογοι, φορείς,  μαθητές, σχολές χορού  από όλες τις περιοχές  του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας για τις φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στο Πελόπιο στις 3 το μεσημέρι της Κυριακής με την συμμετοχή δεκάδων αρμάτων και εκατοντάδων καρναβαλιστών.

Ώλενα

Ένα διήμερο αποκριάτικου γλεντιού, υπόσχεται σε όλους, ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος «Η Ωλένη» που έχει προγραμματίσει για την Κυριακή της αποκριάς, εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

Η αρχή θα γίνει με το «Κυνήγι Χαμένου θησαυρού» που θα είναι βασισμένο στον τοπικό θρύλο της Βασίλισσας Ελένης της Μονοβύζας, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή το πρωί, στις 11 και θα λήξει την επόμενη μέρα στις 2 το μεσημέρι, ενώ  θα συνεχιστεί το ίδιο απόγευμα , στις 4.30 με αποκριάτικο γλέντι.

Πηγή: ilialive.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top