29 Απρ 2017
0 σχόλια

12ο Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργικής Έκφρασης: Έλαμψαν τα νιάτα της Ηλείας!

12ο Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργικής Έκφρασης στην Κρέστενα
Βροντερό παρών έδωσαν τα σχολεία
της δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού μας στην Κρέστενα


Χιλιάδες μαθητές, εκατοντάδες εκπαιδευτικοί από σαρανταπεντε σχολεία, μετρήθηκαν και βρέθηκαν συνεπείς, στο καθιερωμένο-  εδώ και δώδεκα χρόνια πλέον- ραντεβού της ελεύθερης έκφρασης και δημιουργίας  στην Κρέστενα!

Πλημμύρισε από χιλιάδες νεανικά χαμόγελα, ο χώρος του συλλόγου Φιλοπροόδων και ο δήμος που στήριξε εξ αρχής αυτή την προσπάθεια, είναι  στην θέση σήμερα να απολαμβάνει δικαίως,  την αναγνώριση για αυτή την διοργάνωση που φιλοξενεί κάθε χρόνο, όπως και η Δ/νση  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού μας  !

Χοροί, τραγούδια, δρώμενα, αθλητικές συναντήσεις, εικαστικά, τεχνολογικές εφαρμογές!

Τι να πρωτοθαυμάσει ο θεατής, τι να προλάβει να παρακολουθήσει σε αυτό το ξέφρενο πανηγύρι χαράς,  χρωμάτων και ήχων…

Χωρίς το άγχος του βραβείου ή της όποιας διάκρισης, σε πνεύμα  κατανόησης, επικοινωνίας, συνεργασίας οι μαθητές από τα περισσότερα σχολεία του νομού μας, βρήκαν ξανά την ευκαιρία να αποδείξουν πως μπορούν να μεγαλουργήσουν και μέσα από τις δομές του δημόσιου σχολείου!

Και παρουσίασαν και φέτος τις δημιουργίες τους σε όλους τους τομείς της τέχνης, ο καθένας με τον τρόπο που μπορεί να εκφράζει καλύτερα τις ευαισθησίες του, τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες, το ταλέντο του !

Ο θεσμός, μπορεί να ξεκίνησε το 2006 με πρωτοβουλία του 2ου γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά έχει πλέον πανηλειακό χαρακτήρα, μην πούμε ότι τείνει να ξεπεράσει τα όρια του νομού!

 «Το φεστιβάλ μαθητικής δημιουργικής έκφρασης, αποτελεί ένα δίαυλο επικοινωνίας με την κοινωνία της Ηλείας, κάτι που για εμάς αποτελεί επιδίωξη, που με κάθε ευκαιρία προσπαθούμε να κάνουμε πράξη και είναι η απτή απόδειξη ότι το σχολείο και η κοινωνία μπορούν να συμπορευθούν και να συνεργαστούν αρμονικά με εκπληκτικά αποτελέσματα».

Ευχαριστώ θερμά τη δημοτική αρχή –και ιδιαιτέρως τον Δήμαρχο- που έχει αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή το φεστιβάλ.

Ευχαριστώ επίσης τους διευθυντές των σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Κρέστενας, αλλά κυρίως τους μαθητές μας που με την έμπνευση και την ευρηματικότητά τους, διδάσκουν τις αξίες της συμμετοχής, της συνεργασίας, της ομαδικότητας, της ανταλλαγής ιδεών, της δημιουργικότητας και μας κάνουν να αισθανόμαστε περήφανοι που διδάσκουμε τέτοια παιδιά» θα σημειώσει στο μήνημά του ο διευθυντης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Β. Δημητρέλλος .

«Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά μας που σήμερα τραγούδησαν, χόρεψαν, παρουσίασαν τις καλλιτεχνικές και επιστημονικές δημουργίες τους!

Πολλά μπράβο και στους αθλητές μας που δίδαξαν στην πράξη την ευγενή άμιλλα και το ευ αγωνίζεσθαι!

Αυτά είναι τα νιάτα της πατρίδας μας και το μόνο που χρειάζονται είναι να τους δώσουμε χώρο να δημιουργήσουν.

Και όλα αυτά τα πέτυχαν μέσα από το Δημόσιο Σχολείο!
ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑγράφει σε ανάρτησή της η καθηγήτρια, αιρετή του κλάδου στο ΠΥΣΔΕ Ηλείας, Αλεξία Λιάγκουρα.

Και από μας ένα μπράβο σε όλους, για τη συμμετοχή τους!

Δείτε φωτογραφίες:









Πηγή: ilia24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top