30 Μαΐ 2017
0 σχόλια

Συγχαρητήρια Αυγερινοπούλου στον Δικαστή Μ. Βιλαρά - Μας κάνει περήφανους και ως Ηλείους

Συγχαρητήρια Αυγερινοπούλου στον Δικαστή Μ. Βιλαρά
Τα θερμά της συγχαρητήρια απηύθυνε η Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, πρ. Βουλευτής Ν. Ηλείας,

στον Έλληνα Δικαστή του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ), κ. Μ. Βιλαρά, ενόψει της αναγόρευσής του ως επίτιμου διδάκτορος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου δήλωσε:

«Ο κ. Βιλαράς, ο οποίος επί του παρόντος εκτελεί τα καθήκοντα του Προέδρου του 8ου Τμήματος του ΔΕΕ, εκτός από διακεκριμένος νομικός, ο οποίος κάνει περήφανους με την νομική του επάρκεια και ηγεσία όλους τους Έλληνες νομικούς, μας κάνει περήφανους και ως Ηλείους, καθώς είναι γέννημα θρέμμα του τόπου μας, συμπατριώτης μας από τα Πετράλωνα του Δήμου Ζαχάρως-Φιγαλείας.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που ένας συμπατριώτης μας που προέρχεται από μια οικογένεια του Νομού μας, και από το εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας, έχει διακριθεί σε τόσο υψηλό βαθμό σε ένα από τα επίσημα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Δικαστήριο της Ένωσης.

Με την νομολογία που και ο κ. Βιλαράς συνδιαμορφώνει, η Ελλάδα και η Ηλεία μεταδίδει τον νομικό της πολιτισμό και το ήθος της στην Ευρώπη. Είναι σημαντικό να διαβάσουμε όλοι τόσο τις αποφάσεις του Δικαστή Βιλαρά, όσο και την αντιφώνησή του στο θέμα «Η προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην Ε.Ε. αντιμέτωπη με τις σύγχρονες προκλήσεις».

Φωτό της Αυγερινοπούλου με τον Δικαστή Βιλαρά από την ημέρα της αναγόρευσής του.

Με πληροφορίες απο το: ilia24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top