29 Αυγ 2017
0 σχόλια

Φωτεινό παράδειγμα από τα Διάσελλα: Στην Φιλοσοφική Αθηνών μητέρα 3 παιδιών, σύζυγος και εργαζόμενη

από τα Διάσελλα Στην Φιλοσοφική Αθηνών μητέρα 3 παιδιών, σύζυγος και εργαζόμενη
Η Αννα Χρονοπούλου κατάγεται από τα Διάσελλα και ζει στην Αθήνα.


Είναι εργαζόμενη σε πολυεθνική εταιρία, παντρεμένη με τρία παιδιά, ήδη πτυχιούχος της Ιταλικής Φιλολογίας και παρ’ όλα αυτά έδωσε Πανελλαδικές και πέτυχε στην Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών!

Η Άννα Χρονοπούλου μητέρα 3 παιδιών, σύζυγος και εργαζόμενη έδωσε Πανελλαδικές και πέρασε στην Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών

Η πορεία προς την μάθηση δε σταματά ποτέ.

Πρόκειται για μια μακρόχρονη διαδικασία που ξεκινάει από τη γέννηση του ανθρώπου και συνεχίζει σε όλη τη διάρκεια της ζωής του. Τρανή απόδειξη είναι και μια συμπατριώτισσά μας, η Άννα Χρονοπούλου από τα Διάσελλα του δήμου Ανδρίτσαινας- Κρεστένων, που πέτυχε στις Πανελλήνιες ως τρίτεκνη μητέρα αλλά κι εργαζόμενη.

Η Άννα ζει στην Αθήνα και είναι ήδη πτυχιούχος της Ιταλικής Φιλολογίας, γνωρίζει τέσσερις ξένες γλώσσας και εργάζεται σε πολυεθνική εταιρεία.

Οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας ως μητέρας, συζύγου και εργαζόμενης, μπορεί να είναι πολλές όμως αυτές δεν στάθηκαν εμπόδιο στο να συνεχίσει να κυνηγά τα όνειρά της, αντιθέτως με επιμονή, με κινητήριο δύναμη την αγάπη για τη γνώση και με την στήριξη βεβαίως της οικογένειά της, κατάφερε να πετύχει στις πανελλαδικές στην Φιλοσοφική Σχολή της Αθήνας και να ανοίξει δρόμο για το δεύτερο πτυχίο της, αποτελώντας παράδειγμα για τα νέα παιδιά που κάνουν το δικό τους αγώνα σε δύσκολες πραγματικά συνθήκες.

Η ίδια μιλώντας στην Πρωινή μας είπε:

«Οταν ο άνθρωπος έχει διάθεση κι εμπιστεύεται τις δυνάμεις του, μπορεί να καταφέρει πολλά!

Η κούραση είναι πολύ μεγάλη πράγματι, όμως όταν τελικά πετυχαίνεις κάτι για το οποίο έχεις μοχθήσει, το συναίσθημα είναι μοναδικό! … και σε αποζημιώνει για όλη την ταλαιπωρία.

Το μήνυμα που θα ήθελα να μοιραστώ με όλους μετά από αυτή την προσπάθεια, είναι ότι δε σταματάμε ποτέ να θέτουμε νέους στόχους, να κάνουμε όνειρα και να τα κυνηγάμε.

Ακόμη κι αν ο δρόμος είναι ανηφορικός και με εμπόδια, ή ακόμη κι όταν οι συνθήκες είναι δύσκολες, με υπομονή κι επιμονή μπορούμε να στοχεύσουμε σε πολλά, σε κάθε ηλικία…

Μέσα από αυτή μου τη συμμετοχή στις Πανελλήνιες, όπου κρίνονται όχι μόνο οι γνώσεις αλλά και οι αντοχές, θέλησα να αποτελέσω ένα ζωντανό παράδειγμα για τα παιδιά μου που βρίσκονται στην εφηβεία και σύντομα πρόκειται να δώσουν κι εκείνα το δικό τους αγώνα στη ζωή.

Θέλω να τα παρακινώ και να τα εμπνέω πάντα: στο ότι ο δρόμος μας θα πρέπει να είναι μια συνεχής πορεία προς την εξέλιξη κι ανάπτυξη του εαυτού μας.

Οχι μόνο με λόγια, αλλά βιωματικά! Λέγεται πως τα παιδιά δε θα ακούσουν και τόσο τα λόγια ή τις συμβουλές σου … θα ακολουθήσουν όμως το παράδειγμά σου…!»

Στην ερώτησή μας πώς μια εργαζόμενη μητέρα μπορεί να συνδυάσει και τις υποχρεώσεις μιας πανεπιστημιακής σχολής απαντά:

«Σίγουρα δεν έχω τη δυνατότητα να παρακολουθώ τα μαθήματα, όμως το διάβασμα είναι το χόμπυ μου, μπορώ να μελετώ και να συμμετέχω στις εξετάσεις.

Η πνευματική διέγερση που νιώθουμε όταν μαθαίνουμε νέα πράγματα είναι τόσο μεγάλη, που δεν περιγράφεται… ξεπερνάει κάθε σωματική κούραση… μάλιστα μας ξεκουράζει!».

Ο σύζυγός της, που είναι εκπαιδευτικός, μιλώντας στην Πρωινή, εξέφρασε τη μεγάλη του συγκίνηση για το κουράγιο και τη δύναμη της γυναίκας του να μπει ξανά στη διαδικασία των εξετάσεων.

«Πρόκειται για έναν άνθρωπο πολύ δυναμικό και φιλόδοξο… πολύ εργατικό επίσης… της αρέσει να βάζει στόχους, να παλεύει γι αυτούς, να αγωνίζεται σκληρά και να τους επιτυγχάνει.

Μας αποδεικνύει πόσο μικρές είναι οι οποιεσδήποτε δυσκολίες της ζωής μπροστά στα ανθρώπινα όνειρα!

Με τις υποχρεώσεις που συνεπάγεται η ανατροφή τριών παιδιών αλλά και το βαρύ καθημερινό πρόγραμμα που έχει μια γυναίκα εργαζόμενη σε ιδιωτική εταιρεία… αποτελεί ένα πρότυπο για όλους μας.

Βρίσκεται στην αγορά εργασίας από τα είκοσι της χρόνια, παράλληλα έκανε οικογένεια, και σπούδασε… θα την χαρακτήριζα μια σύγχρονη ηρωίδα…

Εμείς από την πλευρά μας να της ευχηθούμε καλή συνέχεια στις σπουδές της και πάντα να κυνηγά τα όνειρά της…

Ελένη Παπαδοπούλου
Πηγή: proini.news

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top