29 Αυγ 2017
0 σχόλια

Ηλεία: Συγκοινωνιακά «αποκλεισμένη» η περιοχή της Ανδρίτσαινας

Συγκοινωνιακά «αποκλεισμένη» η περιοχή της Ανδρίτσαινας
Από την πλευρά της Ηλείας, αφού μέσω Τρίπολης καθημερινά εκτελούνται δύο δρομολόγια


«Αποκλεισμένοι» συγκοινωνιακά από την Ηλεία δηλώνουν οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή της Ανδρίτσαινας, εξαιτίας των λιγοστών δρομολογίων που διεξάγονται από και προς τον Πύργο.

Αντίθετα το δρομολόγιο Αθήνα-Τρίπολη-Ανδρίτσαινα εκτελείται …δύο φορές την ημέρα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί κάποιος να πάει και να γυρίσει αυθημερόν από την πρωτεύουσα!

Κάτι τέτοιο όμως προκαλεί σημαντικές δυσχέρειες στους κατοίκους και κυρίως στους επαγγελματίες οι οποίοι θέλουν να εξυπηρετηθούν στην έδρα αλλά και σε άλλες πόλεις (λ.χ. Κρέστενα) του Νομού όπου υπάγονται  διοικητικά…

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες οι επιχειρηματίες σχεδιάζουν να μαζέψουν υπογραφές προκειμένου να τις στείλουν στο ΚΤΕΛ αλλά και στους εμπλεκόμενους φορείς,  με σκοπό την αύξηση των δρομολογίων στην περιοχή.

Αιτία γι’ αυτή την ενέργεια αποτελεί και το γεγονός πως δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν όσον αφορά την αποστολή αλλά και παραλαβή διαφόρων προϊόντων και υλικών για  τις επιχειρήσεις τους (ξενοδοχεία, μαγαζιά, συνεργεία κ.α.)

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά επαγγελματίες της περιοχής στην «ΠΡΩΤΗ» το πρόβλημα δε λύνεται ούτε κατά τη μεταφορά των μαθητών, αφού οι ώρες που αυτή γίνεται (μεταφορά)  δεν τους εξυπηρετούν…

Ακόμη επισημαίνουν πως «με αυτό τον τρόπο  φεύγει ο κόσμος για την Τρίπολη, γεγονός που δείχνει πόσο ενδιαφέρονται οι αρμόδιοι φορείς για την Ανδρίτσαινα που ανήκει στη δική μας Περιφέρεια…»!

Το πρόβλημα της έλλειψης συγκοινωνίας εξάλλου είναι έντονο και προς το Ναό του Επικούριου, όπου πολλοί επισκέπτες δεν έχουν μέσο για να τον επισκεφτούν.

Να αναφερθεί ότι το ΚΤΕΛ έχει αναφέρει προς τους επαγγελματίες ότι  τα δρομολόγια είναι ασύμφορα προς την περιοχή λόγω του μικρού αριθμού των επιβατών,  κάτι που όμως σχολιάζεται στην περιοχή που είναι απομακρυσμένη και θα πρέπει να ισχύουν άλλα κριτήρια και για τη συγκοινωνία…

Κώστας Αντωνόπουλος
Πηγή: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top