18 Αυγ 2017
0 σχόλια

Ηλεία: Εκδήλωση τιμής για το Σίμωνα Καρά την Παρασκευή και το Σάββατο στη Νέα Φιγαλία

Εκδήλωση τιμής για το Σίμωνα Καρά την Παρασκευή και το Σάββατο στη Νέα Φιγαλία
Εκδήλωση χρέους και τιμής στη μνήμη του μεγάλου μουσικολόγου και μουσικοδιδάσκαλου Σίμωνα Καρά,


διοργανώνει την Παρακευή  και το Σάββατο  στη Νέα Φιγαλία ο σύλλογος Ζουρτσάνων Αθήνας, σε συνεργασία με τους συλλόγους και φορείς του χωριού.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

-Παρασκευή, 18 Αυγούστου, ώρα 7.00 μ.μ.:  ➤Τρισάγιο στον τάφο του Σίμωνα Καρά, στη Φασκομηλιά.  

-Σάββατο, 19 Αυγούστου, το πρωί:  ➤Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Μοναστήρι). ➤ Βυζαντινοί ύμνοι από τη χορωδία του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Νικολάου Κλέντου. ➤

Ομιλία για τη ζωή και το έργο του Σίμωνα Καρά. ➤ Δημοτικοί χοροί και τραγούδια από τη συλλογή του.

«Με την εκδήλωση θα έχουμε την ευκαιρία να τιμήσουμε το σπουδαίο αυτό τέκνο της περιοχής μας, τόσο όσοι καταγόμαστε από την ιδιαιτέρα του πατρίδα, όσο και όλοι οι συμπατριώτες εντός και εκτός των ορίων του δήμου Ζαχάρως.

Επίσης, θα ενημερωθούμε για το τεράστιο έργο και τη συμβολή του Σίμωνα Καρά στη συλλογή, διάσωση, μελέτη και διάδοση της βυζαντινής και της δημοτικής μας μουσικής και θα απολαύσουμε ορισμένα από αυτά που διέσωσε.

Κ α λ ο ύ μ ε το δήμο Ζαχάρως, όλους τους τοπικούς συλλόγους και φορείς, όλους τους συμπατριώτες και γείτονες, να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση και να βοηθήσουν στην καλύτερη δυνατή προετοιμασία και πραγματοποίησή της.

Για να αποτίσουμε όλοι μαζί ελάχιστο φόρο τιμής στον αείμνηστο μεγάλο συμπατριώτη. Είναι ιερό μας χρέος» αναφέρεται σε ανακοίνωση εκ μέρους των διοργανωτών της εκδήλωσης.

Στο πέρας των εκδηλώσεων θα προσφερθούν στους παρευρισκόμενους εδέσματα και γλυκίσματα από τις γυναίκες του χωριού.

Κώστας Αντωνόπουλος
Πηγή; protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top